Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Το να μοιράζεσαι στον χώρο εργασίας σου αυτά που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, είναι τέχνη. Αφενός, δεν μπορείς να χτίσεις ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο χωρίς να ανοίγεσαι ποτέ στους συναδέλφους σου. Αφετέρου, αν ανοιχτείς με τον λάθος τρόπο και αποκαλύψεις τα λάθος πράγματα μπορεί να καταστρέψεις την καριέρα σου.
Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα όριο το οποίο καλό είναι να μην υπερβείτε ποτέ. Κάποια πράγματα δεν μπορείτε να τα μοιραστείτε, κι αν το κάνετε είναι αδύνατον να αλλάξετε ή να ελέγξετε τις συνέπειες αυτής της πράξης.
Ακολουθούν 8 πράγματα στα οποία οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι δεν αναφέρονται ποτέ όταν βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους. Όσο μπορείτε, μην αποκαλύπτετε:
1. Ποιες είναι οι πολιτικές σας πεποιθήσεις
Η διαφωνία κάποιου με τις πολιτικές σας απόψεις μπορεί πολύ εύκολα να επιδράσει αρνητικά στην εικόνα που έχει για σας. Με άλλα λόγια, η αντιπαράθεση σε επίπεδο αξιών μπορεί να φανεί εξαιρετικά προσβλητική σε κάποιον – μην την επιχειρήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι αντιδρούν το ίδιο μπροστά σε μια πολιτική διαφωνία, ούτε ότι όλοι οι άνθρωποι διακρίνονται από έλλειψη ανοχής στην πολιτική διαφορά. Όμως, η δυναμική έκφραση των αξιών σας μπορεί να αποξενώσει κάποιους συναδέλφους σας, κι αυτό δεν αντισταθμίζεται απ’ το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι συγγενείς πολιτικά συνάδελφοι ίσως έρθουν πιο κοντά σας.
2. Ότι θεωρείτε κάποιον ανίκανο στη δουλειά του
Πάντα θα υπάρχουν …άσχετοι άνθρωποι, σε κάθε χώρο εργασίας, και το πιθανότερο είναι ότι οι άλλοι γνωρίζουν ποιος κάνει καλά τη δουλειά του και ποιος όχι. Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον να βελτιωθεί – ή αν δεν μπορείτε να τον απολύσετε – το σίγουρο είναι ότι δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε μιλώντας για την ανικανότητά του όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε. Πολλοί ακροατές σας θα αντιληφθούν τη δική σας κριτική σαν μια προσπάθεια να φανείτε καλύτερος και ικανότερος. Αλλά εν τέλει, θα φανείτε μοναχά ανασφαλής και κακεντρεχής.
3. Πόσα χρήματα βγάζετε
Οι γονείς σας μπορεί να θέλουν να ακούνε τακτικά το πόσα λεφτά βγάζετε κάθε μήνα, αλλά στον χώρο εργασίας η συνεχής αναφορά στις απολαβές σας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο. Είναι αδύνατον ένας μισθός να είναι 100% δίκαιος, δηλαδή να ανταποκρίνεται στην πραγματική συνεισφορά του εργαζομένου στην εταιρεία. Αν αποκαλύπτετε τις απολαβές σας, δίνετε στους συναδέλφους σας ένα μέτρο σύγκρισης. Μόλις οι άλλοι μάθουν πόσα χρήματα παίρνετε, ό,τι κάνετε θα κρίνεται βάσει των χρημάτων αυτών.
4. Ότι μισείτε τη δουλειά σας
Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούει ο οποιοσδήποτε είναι κάποιον να παραπονιέται και να λέει πόσο πολύ μισεί τη δουλειά του. Αν το κάνετε αυτό, τότε θα σας κολλήσουν σίγουρα την ταμπέλα του μίζερου που δεν του αρέσει να είναι μέλος της ομάδας. Οι προϊστάμενοι μπορούν με σχετική ευκολία να καταλάβουν ποιος ρίχνει το ηθικό μιας ομάδας, και ξέρουν βεβαίως ότι περιμένουν άλλοι εκτός εταιρείας να πάρουν τη θέση σας και να εργαστούν με ενθουσιασμό και όρεξη.
5. Τι κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας
Μπορεί η σεξουαλική σας ζωή να είναι απίθανη, ή μπορεί και να μην έχετε καθόλου σεξουαλική ζωή αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες που αφορούν την …κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να μένουν εκτός του χώρου εργασίας. Αν ξεπεράσετε αυτό το νοητό όριο, κάποιοι δεν θα αισθανθούν και πολύ άνετα, ενώ κάποιοι άλλοι θα αρχίσουν να σας κουτσομπολεύουν.
6. Τι σκέφτεστε ότι κάνει κάποιος στην κρεβατοκάμαρά του
Όλοι μα όλοι οι συνάδελφοί σας δεν έχουν καμία όρεξη να μάθουν την άποψή σας για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις ή προτιμήσεις. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποξενώσετε κάποιον είναι να του πείτε τι πιστεύετε για την ερωτική του ζωή. Είτε μιλήσετε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου, είτε για το εάν ένας συνάδελφός σας απολαμβάνει ή όχι το σεξ, το σίγουρο είναι ότι ο ακροατής σας θα νοιώσει το λιγότερο παράξενα.
7. Πόσο περιπετειώδη ήταν τα φοιτητικά σας χρόνια
Το παρελθόν σας λέει πολλά για σας. Μη θεωρήσετε δεδομένο ότι ακούγοντας τα «κατορθώματά» σας όταν ήσασταν νεότερος, οι άλλοι θα πιστέψουν ότι πλέον έχετε ωριμάσει και έχετε αποκτήσει ορθή κρίση. Για την ακρίβεια, κάποιες συμπεριφορές του παρελθόντος μπορεί, αν μαθευτούν, να θεωρηθούν ως ένδειξη ότι είστε ανώριμος και σήμερα, κι ότι δεν ξέρετε πώς να συμπεριφερθείτε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Πίνατε πολύ στα φοιτητικά σας χρόνια; Οδηγήσατε κάποτε μεθυσμένος; Κάνατε κάποτε μια μικροκλοπή; Καλύτερα να μείνει …μεταξύ μας.
8. Ότι ψάχνετε για μια άλλη δουλειά
Συμβαίνει κάθε μέρα: αν είσαι έφηβος και πεις στον προπονητή σου στο μπάσκετ ότι θα σταματήσεις σε δύο βδομάδες, κινδυνεύεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες να …σκουπίζεις πάγκο. Κι αν μετά από δύο εβδομάδες αλλάξεις γνώμη και αποφασίσεις ότι θέλεις να συνεχίσεις τις προπονήσεις, το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο – να είσαι πλέον «το παιδί που δεν θέλει να είναι εδώ μαζί μας». Το ίδιο συμβαίνει αν πείτε στους συναδέλφους σας ότι αναζητάτε δουλειά. Μόλις αποκαλύψετε τα σχέδιά σας, θα γίνετε μονομιάς ένας εργαζόμενος με τον οποίο δεν αξίζει κανένας να ασχοληθεί. Επίσης, μπορεί η αναζήτηση εργασίας να μην στεφθεί με επιτυχία. Άρα, είναι καλύτερο να ανακοινώσετε ότι βρήκατε άλλη δουλειά μόνο αφού τη βρείτε, και όχι ενώ ψάχνετε.
fortunegreece.com
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.