(L) Συμβουλές για πετυχημένους managers, από τον Guru των Ceo Roger Harrop


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


O Roger Harrop, διεθνούς φήμης ομιλητής σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, μίλησε στο epixeiro.gr για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας manager/CEO για να πετύχει και για το τι σημαίνει επιτυχία για μια επιχείρηση.

Ποιος είναι ο Roger Harrop;

Ο Roger Harrop έχει βρεθεί για πάνω από 25 χρόνια στο τιμόνι διεθνών επιχειρήσεων. Η πολύπλευρη εμπειρία του σε θέματα διοίκησης και επιχειρηματικών προκλήσεων τον έχουν καθιερώσει στην αγορά ως “The CEO Expert”. Ο Roger Harrop είναι ομιλητής διεθνούς φήμης και επικεντρώνεται σε ζητήματα επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσα από μια μέθοδο που εμπνέει και ψυχαγωγεί το κοινό. Διαθέτει μεγάλη ηγετική εμπειρία από μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι πολυεθνικές εταιρείες διαφορετικών κλάδων και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

1. Κατά τη άποψη σας, υπάρχει ο τέλειος CEO; Αν ναι ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα;

Προφανώς και…ναι! Ένας τέτοιος CEO πρέπει να έχει ένα καθαρό σκοπό και κατεύθυνση, πρέπει να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του «στο ελικόπτερο» σιγουρεύοντας ότι η κατεύθυνση είναι η σωστή. Πρέπει να έχει ενέργεια, πάθος, ζωτικότητα και είναι πάντα έτοιμος να μάθει και να προσαρμοστεί.

2. Μπορείτε να μας πείτε από τι αποτελείται μια επιτυχημένη εταιρεία;

Όλες οι κερδοφόρες εταιρείες της εποχής μας εστιάζουν στο ίδιο πράγμα- και δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το παρελθόν- τέσσερα είναι τα σημεία στα οποία εστιάζουν:

  • Είναι εξαιρετικοί σε ό,τι και αν κάνουν.
  • Το εργασιακό περιβάλλον είναι πράγματι υπέροχο.
  • Πότε δεν σταματούν να ψάχνουν για νέες αγορές και νέες επιχειρήσεις
  • Εστιάζουν στην ουσία

Όλες οι επιχειρήσεις – είτε είναι εμπορικές, είτε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, είτε μέλη συνεταιρισμών ή φιλανθρωπικές οργανώσεις αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο- παράγοντας κέρδος που επενδύουν είτε μέρος του είτε ολόκληρο στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

3. Γνωρίζετε πότε ένας CEO/Manager έχει τις δεξιότητες που χρειάζονται για γίνει αρχηγός;

Δεν είναι απλό- πρέπει να έχει την ικανότητα να βλέπει την μεγάλη εικόνα και να διατηρεί τα πράγματα απλά- να μην τα περιπλέκει, να μην εστιάζει στο micro- manage αλλά να καθιστά ικανούς τους ανθρώπους γύρω του να είναι αρκετά αδίστακτοι, ώστε μακροπρόθεσμα να πράττουν πάντα σωστά για την επιχείρηση και τους ανθρώπους της.

4. Μπορείτε να μας πείτε τρόπους με τους οποίους ένας αρχηγός θα μπορούσε να παρακινεί την ομάδα του/της;

Με το να επιβεβαιώνει το αίσθημα υπευθυνότητας και ευθύνης στον καθένα και να τους δείχνει εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν. Με το να ξεχνά συχνά- και να εγκωμιάζει τακτικά. Τακτικότητα. Να έχει καθαρή κατεύθυνση και πάθος – να τους δείχνει ότι πρέπει να είναι νικητές!

5. Τι σημαίνει για εσάς η αποτυχία; Είναι αναπόφευκτη ή είναι υγιές να αποτυγχάνεις;

«Η εμπειρία είναι το αποτέλεσμα ενός συνόλου λαθών» μου το είχε πει αυτό κάποτε ένας εκπαιδευτής πιλότων και το αγαπώ. Νομίζω τα λέει όλα.

6. Τι σημαίνει επιτυχία για μια επιχείρηση;

Για μια επιχείρηση επιτυχία είναι να έχει μια κερδοφόρα ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα μένει πιστή στις αξίες της. Και τα δύο είναι εύκολα μετρήσιμα.

7. Μπορείτε να δώσετε μια συμβουλή στο επιχειρηματικό κοινό μας;

Κράτα το απλό- γιατί έτσι είναι οι επιχειρήσεις. Ποτέ μην υποθέτεις ότι δεν έρχεται αλλαγή – είτε αφορά τους πελάτες, τις αγορές, την τεχνολογία, το περιβάλλον ή τους ανθρώπους. Μην στρεψοδικείς- είναι καλύτερο να πάρεις μία λάθος απόφαση από το να μην πάρεις καμία απόφαση. Σεβάσου τους άλλους- τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τις αρχές, οποιονδήποτε- ποτέ μην το παίρνεις προσωπικά. Απόλαυσε τη ζωή- χαμογέλα, να είσαι ενθουσιασμένος. Να εκπλήσσεις τους άλλους.

http://www.epixeiro.gr