(L) Τα 3 δεδομένα που δείχνουν αν ένα project θα πετύχει»: Ο άστεγος που έγινε δισεκατομμυριούχους εξηγεί


Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 680 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο John Paul DeJoria έχει καταγράψει το δικό του success story. Παρόλο που το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήταν άστεγος και μάζευε άδεια δοχεία έτσι ώστε να τα πουλήσει και να μπορέσει να ζήσει. Σήμερα, ο 72χρονος πλέον επιχειρηματίας έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Έφτασε στην απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας δύο projects: την Paul Mitchell, μια εταιρία που σχετίζεται με προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Και την γνωστή τεκίλα Patron. Όπως δηλώνει στο CNBC, με βάση την εμπειρία του, κοιτά 3 πράγματα σε κάθε νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. Τα οποία κατά την γνώμη του κρίνουν το αν αυτό θα πετύχει ή όχι.

1- Δυνατότητα για scale: Όπως λέει ο John Paul DeJoria για να πάει καλά ένα προϊόν πρέπει να απευθύνεται σε μια μεγάλη μάζα ανθρώπων. Για παράδειγμα, το νέο του project, το Aubio Life Sciences, είναι μια αλοιφή που μπορεί να καταπολεμήσει τον έρπη στα χείλη. Περίπου τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 3,8 δισ. άνθρωποι, κάποια στιγμή αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αυτή είναι μια μεγάλη αγορά.

2- Δυνατότητα να γίνει συνήθεια στους πελάτες: Δεν πρέπει να χρειάζεται να πουλάς ξανά και ξανά ένα προϊόν. Είναι πολύ σημαντικό, αυτό που δημιούργησες να «μπει» στην καθημερινή ρουτίνα του πελάτη. Και να είναι τόσο καλό, που οι άνθρωποι θα θέλουν να το χρησιμοποιούν συνεχώς.

3- Δυνατότητα για προσιτή τιμή: Ο 72χρονος επιχειρηματίας τονίζει ότι ένα project δεν θα πρέπει να είναι απαγορευτικά ακριβό. Τα περισσότερα δημιουργήματα του ίδιου εφαρμόζουν τον συγκεκριμένο κανόνα. Χαμηλές τιμές, έτσι ώστε να είναι προσιτά σε πολλούς ανθρώπους. Παράλληλα, ο John Paul DeJoria θέλει να είναι όσο πιο ποιοτικά γίνεται.

http://www.itspossible.gr.

Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.