(L) Όλα όσα πρέπει να ξέρει κάθε επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η επιτυχία μιας startup μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συχνά, oι επιχειρηματίες ξεκινούν μια εταιρεία χωρίς να κατανοούν τους κινδύνους και τον χρόνο που απαιτείται. Ως ιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης crowdfunding ακινήτων, έχω μάθει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και είμαι πρόθυμος να τα μοιραστώ με άλλους επιχειρηματίες.

Ιδού:

Δεν υπάρχει δουλειά 9 με 5

Η πρώτη συμβουλή που θα έδινα σε κάθε επιχειρηματία είναι να ξεχάσει την ιδέα μιας εργάσιμης ημέρας 9 με 5. Υπάρχει πάντα άλλο ένα e-mail για να στείλεις, άλλο ένα πρόβλημα για να επιλύσεις, ή άλλη μία συμφωνία για να κλείσεις. Για παράδειγμα, στη Sharestates παίζουν μεγάλο ρόλο οι ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό μεταφράζεται αναπόφευκτα σε δείπνα, γεύματα, και τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πελάτες μας όταν βολεύει αυτούς. Η προώθηση αυτών των σχέσεις έξω από το γραφείο και εκτός του τυπικού ωραρίου 9 με 5, ήταν το κλειδί της επιτυχίας μας. Αν ξεκινήσετε την εταιρεία σας σκεπτόμενος ότι όλες οι ευθύνες σας θα εξαντλούνται σε μια ημέρα 8 ωρών, βάζετε τον εαυτό σας σε τροχιά αποτυχίας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια δυνατή ομάδα ή μάνατζερ

Πολλοί επιχειρηματίες που έχω γνωρίσει έχουν το ίδιο παράπονο – για την ομάδα τους. Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ισχυρή επιχειρησιακή ομάδα ή/και μάνατζερ. Η επιχειρησιακή ομάδα σας πρέπει να είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών σας. Χωρίς μια τέτοια σταθερή ομάδα, οι ανεπάρκειες από τμήμα σε τμήμα θα καταλήγουν να κοστίζουν πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Κάθε δεκάρα μετράει

Πολλοί επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν εύκολα κεφάλαιο μόλις το χρειαστούν. Το περιβάλλον άντλησης κεφαλαίων είναι ασταθές και το κλειδί για να συγκεντρωθεί κεφάλαιο με επιτυχία είναι να βρεθεί η συντομότερη διαδρομή για την κερδοφορία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει επιβράδυνση της ανάπτυξης. Επειδή η άντληση κεφαλαίων είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, θα πρέπει να κάνετε κάθε δεκάρα να μετράει. Η Sharestates ξεκίνησε με οικογενειακό δάνειο 25.000 δολαρίων και τώρα έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό δικηγόρο

Η επιτυχία μιας startup διαφέρει από κλάδο σε κλάδο και από ιδρυτή σε ιδρυτή, αλλά το να ηγείστε με ακεραιότητα, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά ποτέ δεν θα οδηγήσει την εταιρεία σας σε λάθος δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί έναν δικηγόρο για να εξακριβώσει όλους τους ρυθμιστικούς κινδύνους – δεν γνωρίζουν όλοι ότι μερικές φορές ο κλάδος τους υπόκειται σε κάποια μορφή ελέγχου. Δεδομένου ότι είμαι δικηγόρος καθώς και διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Sharestates, έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα από την άποψη αυτή, ωστόσο, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβουλευόμαστε μια νομική ομάδα όσο πιο συχνά μπορούμε. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε νέους κλάδους.

του Άλεν Σαγιανφέκρ
CEO Sharestates.com