Θεατρική παράσταση στην Καλαμάτα από την ΚοινΣΕπ Πράματα και θάματα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το θεατρικό πανόραμα του Γ. Σουρή “Ως πότε τέλος πάντων, θα λέγωμεν “ως πότε”” θα απολαύσει το κοινό από τον γνωστό Καλαματιανό ηθοποιό Αλέκο Κολλιόπουλο τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο “Art farm Μαρίνη” στη Μεγάλη Μαντίνεια.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο και στο “Art farm”. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ στο ταμείο και 7 στην προπώληση. Η παραγωγή είναι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Πράματα και θάματα”. Μαζί με τον Α. Κολλιόπουλο παίζουν οι: Ν. Μανούσου, η μικρή Μαρίνα. Σκηνοθετούν ο Α. Κολλιόπουλος και η Γ. Μουρδουκούτα, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Α. Κολλιόπουλου.

Για το θέμα δόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο “Κύμα”. Η ηθοποιός Εύη Γιαννακοπούλου από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Πράματα και θάματα” ξεκίνησε κάνοντας μια αναδρομή στις δράσεις που έγιναν φέτος. Αυτές ήταν: σεμινάριο εκφραστικών μέσων, πιλοτική συνεργασία με την ΙΚΕΑ και το “Διάζωμα”, αναπαράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, αφιέρωμα στον Χατζιδάκι, δραματοποίηση παραμυθιού με το ΚΕΘΕΑ, παραστάσεις με το έργο “Ενα μπαούλο θέατρο”. “Στόχος μας είναι οι συνεργασίες, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι προχωρά ο πολιτισμός”, σχολίασε η ίδια.

Ο Αλέκος Κολλιόπουλος κάλεσε τον κόσμο στο “Art farm” τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. και θύμισε στους νεότερους τι ήταν το “πανόραμα” στον κινηματογράφο. Ευχαρίστησε για τη συμβολή της την επιχειρηματία Νάντια Μανούσου και το Σωτήρη Μαρίνη για τη φιλοξενία. “Το “Art farm” είναι μια ανάσα ψυχής” πρόσθεσε.

Η Γ. Μουρδουκούτα ξεκίνησε με τα λόγια του Θουκυδίδη: “Να φοβάσαι περισσότερο τα δικά μας λάθη, παρά τα σχέδια των εχθρών μας”. Είπε πως η εποχή στην οποία έγραψε τα κείμενά του ο Σουρής, χαρακτηρίζεται από εθνικό διχασμό, πόλωση, πτωχεύσεις, δημαγωγία, δικομματισμό. Τα θέματα αυτά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα, μέσα σε ένα μεγάλο, δυσκίνητο κράτος. “Η ιστορία όμως, πρέπει να είναι συμφιλιωτική” κατέληξε.

Ο Σωτήρης Μαρίνης εξέφρασε τη χαρά του για τη φιλοξενία του έργου αυτού και υπογράμμισε την καλλιτεχνική αξία του Αλέκου Κολλιόπουλου. Εκανε για άλλη μια φορά γνωστό πως όποιος φορέας ή σύλλογος θέλει, το “Art farm” είναι ανοικτό σε νέες συνεργασίες. Κλείνοντας, είπε πως δυστυχώς οι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα βραδιές δεν θα γίνουν, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Τέλος η Νάντια Μανούσου δήλωσε ενθουσιασμένη με τη νέα αυτή συνεργασία.

https://www.eleftheriaonline.gr