Ελάτε μαζί μας στην Ενίσχυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων: Πρόσκληση από την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σας απευθύνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς και την εγκάρδια πρόσκλησή μας να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας για την ενίσχυση και την προώθηση του τοπίου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ως Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, είμαστε αφοσιωμένοι στο να καλλιεργούμε και να ενδυναμώνουμε οργανισμούς σαν τον δικό σας που δίνουν προτεραιότητα στον κοινωνικό αντίκτυπο παράλληλα με την οικονομική βιωσιμότητα.

Γιατί να εγγραφείτε;

Στην καρδιά της ένωσης μας βρίσκεται μια συλλογική δέσμευση για την προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου ευδοκιμούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Με το να γίνετε μέλος, αποκτάτε πρόσβαση σε πληθώρα πόρων, υποστήριξης και ευκαιριών προσαρμοσμένων στις μοναδικές ανάγκες και προκλήσεις του κλάδου μας. Εδώ είναι τι θέλετε να κερδίσετε:

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τις έως τώρα συμμετοχές με πρακτικό γενικής συνέλευσης που έχει υπογράψει και στείλτε κάθε αναφερόμενη ΚοινΣΕπ στην Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με διακριτικό τίτλο Π.Ο.Κοιν.Σ.Επ.

  1. Ευκαιρίες δικτύωσης: Δημιουργήστε ουσιαστικές συνδέσεις με ειδικούς και ενδιαφερόμενους φορείς στο οικοσύστημα της κοινωνικής και της αλληλέγγυας οικονομίας. Συνεργαστείτε, μοιραστείτε ιδέες και μάθετε ο ένας από τις εμπειρίες του άλλου για να προωθήσετε τη συλλογική ανάπτυξη και τον αντίκτυπο.
  2. Ανάπτυξη ικανοτήτων: Αποκτήστε πρόσβαση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις δυνατότητες του οργανισμού σας σε διάφορους τομείς, όπως διαχείριση, διακυβέρνηση, μάρκετινγκ και χρηματοδότηση. Ενδυναμώστε την ομάδα σας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πλοήγηση στις πολυπλοκότητες και την αποτελεσματική εκμετάλλευση των ευκαιριών.
  3. Συνηγορία και εκπροσώπηση: Ενισχύστε τη φωνή και την επιρροή σας συνεισφέροντας σε συλλογικές προσπάθειες υπεράσπισης που στοχεύουν στην προώθηση πολιτικών και κανονισμών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Επωφεληθείτε από τις πρωτοβουλίες υπεράσπισης που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, την προώθηση του διαλόγου και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς πλατφόρμες.
  4. Πρόσβαση σε χρηματοδότηση και πόρους: Εξερευνήστε ευκαιρίες χρηματοδότησης, επιχορηγήσεις και χρηματοδοτικά μέσα που είναι προσαρμοσμένα για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, την επέκταση και την καινοτομία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Αξιοποιήστε το δίκτυο συνεργατών,  μας που δεσμεύονται να οδηγήσουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές μέσω βιώσιμων οικονομικών πρωτοβουλιών.
  5. Κοινή χρήση γνώσης και βέλτιστες πρακτικές: Μείνετε ενημερωμένοι και εμπνευσμένοι μέσω της πρόσβασης σε έρευνα αιχμής, μελέτες περιπτώσεων και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνουν το τοπίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Αξιοποιήστε τις γνώσεις από ειδικούς του κλάδου και ηγέτες σκέψης για να ενημερώσετε τη στρατηγική σας στη λήψη αποφάσεων και να προωθήσετε τη συνεχή βελτίωση στον οργανισμό σας.

Η συλλογική μας αποστολή

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μαζί μας, γίνεστε αναπόσπαστο μέρος μιας δυναμικής κοινότητας που ενώνεται με ένα κοινό όραμα για μια κοινωνία πιο χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και βιώσιμη. Μαζί μπορούμε:

  • Ενίσχυση του αντίκτυπου: Πολλαπλασιάστε τον συλλογικό μας αντίκτυπο με τη συγκέντρωση πόρων, τεχνογνωσίας και προσπαθειών για την αντιμετώπιση των πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας.
  • Προώθηση της Καινοτομίας: Προώθηση μιας κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον κοινωνικό συνεταιριστικό τομέα, οδηγώντας μελλοντικές λύσεις που ανοίγουν το δρόμο για θετικές αλλαγές και βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Προωθήστε την Κοινωνική Δικαιοσύνη: Πρωταθλητές αρχές κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, προάγοντας την οικονομική δημοκρατία και ενδυναμώνοντας τις περιθωριοποιημένες κοινότητες να συμμετέχουν πλήρως στην οικονομική ζωή.
  • Οδηγήστε τη Συστημική Αλλαγή: Υποστηρίξτε για συστημικές αλλαγές που αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν τον ζωτικό ρόλο των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης οικονομίας για όλους.

Πώς να εγγραφείτε

Το να γίνεις μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι απλό. Απευθυνθείτε στην αφοσιωμένη ομάδα μελών μας συμπληρόνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας που θα βρείτε στην συνέχεια, η οποία θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα σας παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και βοήθεια. Είτε είστε μια εδραιωμένη επιχείρηση είτε μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας, υπάρχει ένα μέρος για εσάς στη ζωντανή κοινότητά μας.

Μαζί, ας γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας της Ελλάδας – ένα κεφάλαιο που ορίζεται από τη συνεργασία, την ανθεκτικότητα και τον ουσιαστικό αντίκτυπο. Ελάτε μαζί μας σήμερα και ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι.