Η ΚοινΣΕπ Προβάλλω τη Ναυπακτία διοργανώνει το Φεστιβάλ 4ο Lepanto Folk Festival


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Προβάλλω τη Ναυπακτία» (GoNafpaktia) και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει το 4ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Lepanto Folk Festival” με ποικίλες εκδηλώσεις από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Το “LEPANTO FOLK FESTIVAL 2018” εντάχθηκε στον κατάλογο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Ο στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Για 7 ολόκληρες μέρες η Ναύπακτος θα αποτελέσει σημείο πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 500 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πολίτες της Ναυπάκτου αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα με φόντο το μοναδικό λιμάνι της Ναυπάκτου, φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα (Ναύπακτο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα) αλλά και από το εξωτερικό (Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία και Παλαιστίνη), με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους θα συνθέσουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης.

Τις μέρες του Φεστιβάλ, η πόλη μας θα φιλοξενεί πάνω από 800 άτομα (χορευτές και συνοδούς), που θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα γραφικά στενάκια της, να ξεναγηθούν στο Κάστρο και στα αξιοθέατα, να απολαύσουν τις καθαρές παραλίες και όλες τις ομορφιές της Ναυπάκτου! Μια πραγματική «ανάσα» για τον τουρισμό της περιοχής!

Παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Lepanto Folk Festival

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, στα πλαίσια του Lepanto Folk Festival και του Παιδικού-Εφηβικού Διαγωνισμού χορού «Stepto a Dream», διοργανώνεται Gala Χορού στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Πάνω από 200 παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία, θα παρουσιάσουν διάφορα είδη χορού όπως Κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονo, FreeStyle, Jazz, Hip-Hop και φυσικά Παραδοσιακούς χορούς σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα χαρίζοντας μια πιο νεανική και σύγχρονη νότα στο Festival.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, διοργανώνεται στην πόλη μας το International Dance Camp BDDC (26/6–5/7). Το ιδιαίτερο για φέτος είναι η παραγωγή μιας μουσικοχορευτικής παράστασης με συντελεστές τους συμμετέχοντες του International Dance Camp. Η μοναδική αυτή παράσταση, με τίτλο “STONE WINGS”, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας, όπου θα αναβιώσει ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας «Ο Ίκαρος». Την παράσταση θα πλαισιώσει με την μαγευτική της φωνή η διάσημη Ρωσίδα ερμηνεύτρια Sivara Knushevitskaya, η οποία για τις ανάγκες της παράστασης θα τραγουδήσει στα Αρχαία Ελληνικά.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

  • Πέμπτη 28/6 και ώρα 20:30 μ.μ. – 23:30 μ.μ. Gala Χορού “Step to a Dream” στο λιμάνι της Ναυπάκτου
  • Παρασκευή 29/6 και ώρα 20:30 μ.μ. – 23:30 μ.μ. Τελετή Έναρξης του 4ου Lepanto Folk Festival στο λιμάνι της Ναυπάκτου
  • Σάββατο 30/6 και ώρα 08:30 π.μ. – 11:30 π.μ. Επίσκεψη των χορευτικών στο Κάστρο της Ναυπάκτου.
  • Σάββατο 30/6 και ώρα 20:30 μ.μ. – 23:30 μ.μ. Κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στο λιμάνι της Ναυπάκτου.
  • Κυριακή 1/7 και ώρα 10:00π.μ. Συνάντηση Δημάρχου Ναυπακτίας, εκπροσώπων της Κοιν.Σ.Επ. «Προβάλλω τη Ναυπακτία» & αντιπροσωπειών από κάθε χορευτικό στο Δημαρχείο Ναυπακτίας, για την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων & αναμνηστικών.
  • Κυριακή 1/7 και ώρα 20:30 Αποχαιρετιστήριο πάρτι με Master Class & συναυλία του Σταύρου Σιόλα στον κήπο του Ξενία.
  • Τετάρτη 4/7 και ώρα 20:30 μ.μ. – 22:00 μ.μ. παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «ΙΚΑΡΟΣ» στο Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση. Η συμμετοχή σας θα είναι η καλύτερη επιβράβευση στις προσπάθειες των χορευτών, θα αποτελέσει τιμή για τους επισκέπτες μας, αλλά και θα δώσει το απαραίτητο τόνο και παλμό στο Festival, επιτυγχάνοντας έτσι την βέλτιστη προβολή της πόλης μας, στις χώρες που θα συμμετέχουν.