ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας σε ανθεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 560 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+) στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης των ευάλωτων ομάδων.

Ο κ. Σταμάτης ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας αναμένεται να εστιάσει την παρέμβασή του στη συνεισφορά του ΕΚΤ+ στην ένταξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ ο κ. Paquet, Επικεφαλής της Μονάδας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναφερθεί στην Αξιοποίηση του ΕΚΤ+ για την επίτευξη των στόχων του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Η κ. Δανδόλου από την πλευρά της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ θα αναφερθεί στην εξέλιξη των πόρων του ΕΚΤ+ για το μέλλον μετά την πανδημία κάνοντας αναφορά και στη χρήση των πόρων του ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση έργων για αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Η κ. Γαβουνέλη από της πλευρά της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα αναφερθεί στο ρόλο της επιτροπής ως γέφυρας στο διάλογο μεταξύ κράτους-πολίτη για την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική ένταξη, ενώ ο κ. Κανάκης εκπροσωπώντας τους Γιατρούς του Κόσμου θα αναφερθεί στο ΕΚΤ+ και στο ρόλο του στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συμπεριληπτικού μοντέλου κοινωνικής ένταξης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του ΕΚΤ, Δ. Τρουλάκης.