Συνάντηση γνωριμίας Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων περί των κοινών μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Την Πανελλήνια Ένωση Φορέων ΚΑλΟ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΔΕ κος Φίσκιλης Άγγελος και ο Νομικός Εκπρόσωπος της Ένωσης κος Γουνάκης Ευστάθιος, επίσης παρευρέθηκε σαν Παρατηρητής ο κος Άκης Μπάφας Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είναι η τριτοβάθμια οργάνωση του ελληνικού εμπορίου, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη των μεγάλων τοπικών εμπορικών συλλόγων για συνεργασία και συνένωση δυνάμεων, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων του εμπορικού κλάδου.

Από την πλευρά της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας παρών ήταν ο Πρόεδρος κος Καρανίκας Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας κος Μπόνης Νικόλαος.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και την δυνατότητα συνεργασίας των δύο Φορέων που από την θέση τους εκπροσωπούν πλέον 18 Ομοσπονδίες, 325 Εμπορικούς Συλλόγους και Συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα.

Στον γόνιμο διάλογο γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων βρέθηκαν και επιβεβαιώθηκαν κοινοί δρόμοι συμπόρευσης και αλληλοϋποστήριξης των δύο οντοτήτων και τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και έγινε αποδεκτό ότι η Κοινωνική Οικονομία είναι το μέλλον και ένα ικανό δομικό στοιχείο για την ανάκαμψη της Οικονομίας στην μετά Κορωνοϊού Εποχή.

Διερευνήθηκαν πιθανότητες συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και στο οικονομικό επιχειρηματικό περιβάλλον για την αμοιβαία συνεργασία και την κοινή πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία του Κορωνοϊού.

Θα υπάρξει συνέχεια στην επικοινωνία και τον σχεδιασμό των επομένων κινήσεων και από τους δύο φορείς μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ένταξης στην κοινή προσπάθεια αυτή.