Πλήρες Επιχειρηματικό πλάνο με αναλυτικό σχεδιασμό και προγραμματισμό με παραδείγματα για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση αθλητικού χώρου για τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω της δημιουργίας μιας ΚοινΣΕπ και δημιουργία θέσεων εργασίας για ευάλωτα άτομα της περιοχής


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Πλήρες Επιχειρηματικό πλάνο με αναλυτικό σχεδιασμό και προγραμματισμό με παραδείγματα για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση αθλητικού χώρου για τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω της δημιουργίας μιας ΚοινΣΕπ και δημιουργία θέσεων εργασίας για ευάλωτα άτομα της περιοχής

1. Εισαγωγή:

  • Παρέχετε μια επισκόπηση των στόχων του έργου, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της κοινότητας, της τουριστικής ανάπτυξης, του κοινωνικού αντίκτυπου και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για ευάλωτα άτομα.
  • Τονίστε τη σημασία του αθλητισμού για την προώθηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, της συνοχής της κοινότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.

2. Εκτίμηση Αναγκών:

  • Διεξάγετε έρευνες, συνεντεύξεις και έρευνες για να εντοπίσετε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της κοινότητας σε αθλητικές δραστηριότητες.
  • Αξιολόγηση των δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή.
  • Προσδιορίστε ευάλωτες ομάδες εντός της κοινότητας που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες εργασίας.

3. Μελέτη σκοπιμότητας:

  • Αναλύστε την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός αθλητικού χώρου.
  • Αξιολογήστε πιθανές τοποθεσίες, λαμβάνοντας υπόψη την προσβασιμότητα, την υποδομή και τη συμμετοχή της κοινότητας.
  • Υπολογίστε την αρχική επένδυση που απαιτείται και τις πιθανές ροές εσόδων.

4. Νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις:

  • Λάβετε τις απαραίτητες άδειες, άδειες και εγκρίσεις για την ίδρυση και λειτουργία του αθλητικού χώρου.
  • Εξασφαλίστε τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς χωροταξίας, τους περιβαλλοντικούς νόμους και τα πρότυπα ασφαλείας.


5. Ανάπτυξη υποδομών:

  • Σχεδιάστε και κατασκευάστε αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων γηπέδων, γηπέδων, πίστων και χώρων θεατών.
  • Εγκαταστήστε φωτισμό, καθίσματα, σήμανση και ανέσεις όπως τουαλέτες και παραχωρήσεις.

6. Ανάπτυξη Προγράμματος:

  • Αναπτύξτε ένα ευρύ φάσμα αθλητικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και ενδιαφέροντα.
  • Συνεργαστείτε με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, σχολεία και οργανισμούς για να προσφέρετε προπονήσεις, πρωταθλήματα και τουρνουά.
  • Εισαγωγή προγραμμάτων χωρίς αποκλεισμούς για άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες.

7. Μάρκετινγκ και Προώθηση:

  • Αναπτύξτε μια στρατηγική μάρκετινγκ για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση για τον αθλητικό χώρο και τις προσφορές του.
  • Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τοπική διαφήμιση και τις συνεργασίες με τουριστικούς φορείς για να προσελκύσετε επισκέπτες.
  • Επισημάνετε τα οφέλη της κοινότητας και τον κοινωνικό αντίκτυπο της υποστήριξης του αθλητικού χώρου.

8. Κοινοτική δέσμευση:

  • Οργανώστε κοινοτικά φόρουμ, ομάδες εστίασης και εκδηλώσεις για τη συλλογή σχολίων και την προώθηση της συμμετοχής.
  • Καθιέρωση εθελοντικών προγραμμάτων και ευκαιριών για τους κατοίκους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και λειτουργία του αθλητικού χώρου.
  • Συνεργαστείτε με σχολεία, ομάδες νέων και τοπικούς οργανισμούς για την προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και του υγιεινού τρόπου ζωής.

9. Δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευση:

  • Συνεργαστείτε με φορείς κοινωνικών υπηρεσιών και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την πρόσληψη και εκπαίδευση ευάλωτων ατόμων για ευκαιρίες εργασίας.
  • Προσφέρετε θέσεις στη διαχείριση εγκαταστάσεων, τον συντονισμό εκδηλώσεων, την καθοδήγηση και την εξυπηρέτηση πελατών.
  • Παρέχετε συνεχή υποστήριξη, καθοδήγηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων στους εργαζόμενους.

10. Παρακολούθηση και αξιολόγηση:

  • Εφαρμογή συστημάτων παρακολούθησης της συμμετοχής, της συμμετοχής και της δημιουργίας εσόδων.
  • Ζητήστε σχόλια από χρήστες, ενδιαφερόμενα μέρη και υπαλλήλους για να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση.
  • Διεξαγωγή περιοδικών αξιολογήσεων για τη μέτρηση του αντίκτυπου του έργου στην κοινότητα, τον τουρισμό και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παραδείγματα:

  1. Ανάπτυξη Υποδομών: Κατασκευή αθλητικού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων με εγκαταστάσεις για αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και στίβου. Εγκατάσταση κερκίδων, πίνακα αποτελεσμάτων και φωτισμού για τη διευκόλυνση βραδινών παιχνιδιών και τουρνουά.
  2. Ανάπτυξη Προγράμματος: Προσφέροντας αθλητικά προγράμματα μετά το σχολείο για παιδιά, πρωταθλήματα Σαββατοκύριακου για ενήλικες και μαθήματα γυμναστικής για ηλικιωμένους. Συνεργασία με τοπικά σχολεία για τη φιλοξενία διασχολικών διαγωνισμών και αθλητικών κατασκηνώσεων κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων.
  3. Μάρκετινγκ και Προώθηση: Εκκίνηση ιστότοπου και καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση επερχόμενων εκδηλώσεων, προθεσμιών εγγραφής και ειδικών προωθητικών ενεργειών. Διανομή φυλλαδίων και μπροσούρων σε κέντρα τουριστικών πληροφοριών και ξενοδοχεία για την προσέλκυση επισκεπτών στον αθλητικό χώρο.
  4. Δέσμευση κοινότητας: Φιλοξενία μιας μεγάλης εκδήλωσης εγκαινίων με δωρεάν επιδείξεις, δραστηριότητες και δώρα για την εισαγωγή των κατοίκων στην αθλητική περιοχή. Διοργάνωση ημερίδων καθαρισμού της γειτονιάς και πάρτι εθελοντικής εργασίας για να ομορφύνει τη γύρω περιοχή και να καλλιεργήσει το αίσθημα ιδιοκτησίας στους κατοίκους.
  5. Δημιουργία θέσεων εργασίας και κατάρτιση: Συνεργασία με έναν τοπικό οργανισμό ανάπτυξης εργατικού δυναμικού για την παροχή εκπαίδευσης για την ετοιμότητα για εργασία, εργαστήρια κατασκευής βιογραφικών και προετοιμασία συνεντεύξεων για άτομα που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην απασχόληση. Προσφέροντας ευέλικτα χρονοδιαγράμματα εργασίας και ευκαιρίες εκπαίδευσης στην εργασία για την αντιμετώπιση διαφορετικών αναγκών και ικανοτήτων.
  6. Παρακολούθηση και αξιολόγηση: Εφαρμογή έρευνας σχολίων πελατών για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων, τη φιλικότητα του προσωπικού και την ικανοποίηση του προγράμματος. Παρακολούθηση στοιχείων συμμετοχής και εσόδων για αξιολόγηση της οικονομικής βιωσιμότητας του αθλητικού χώρου και λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με μελλοντικούς προγραμματισμούς και επενδύσεις. Τακτική επανεξέταση της απόδοσης των εργαζομένων και παροχή εποικοδομητικής ανατροφοδότησης για την υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Ακολουθώντας αυτή τη συνολική στρατηγική σχεδιασμού και εκτέλεσης, ο αθλητικός χώρος μπορεί να γίνει ένας ζωντανός κόμβος για τη συμμετοχή της κοινότητας, την τουριστική προώθηση και την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.