Διαδικασίες λήψης Χορηγίας η Δωρεάς από τρίτο σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η απόκτηση χορηγιών ή δωρεών από τρίτους μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και υποστήριξη για τις πρωτοβουλίες τους. Ακολουθούν ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν αναζητάτε χορηγίες ή δωρεές από τρίτους:

Προσδιορίστε πιθανούς χορηγούς ή δωρητές: Ξεκινήστε με τον εντοπισμό οργανισμών ή ατόμων που μπορεί να ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τον κοινωνικό σας συνεταιρισμό. Αναζητήστε οργανισμούς που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή και τις αξίες σας, καθώς και άτομα που έχουν προσωπική σχέση με τον σκοπό σας.

Αναπτύξτε μια πρόταση χορηγίας ή δωρεάς: Μόλις εντοπίσετε πιθανούς χορηγούς ή δωρητές, αναπτύξτε μια πρόταση που περιγράφει την αποστολή, τους στόχους και τις πρωτοβουλίες του κοινωνικού σας συνεταιρισμού. Επισημάνετε τον αντίκτυπο της εργασίας σας και πώς ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τα ενδιαφέροντα του χορηγού ή του χορηγού.

Δημιουργήστε σχέσεις με πιθανούς χορηγούς ή δωρητές: Δημιουργήστε σχέσεις με πιθανούς χορηγούς ή δωρητές επικοινωνώντας μαζί τους και κοινοποιώντας την πρότασή σας. Προσφερθείτε να συναντηθείτε μαζί τους για να συζητήσετε τις πρωτοβουλίες του κοινωνικού σας συνεταιρισμού και να απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν. Διατηρήστε τακτική επικοινωνία μαζί τους και ενημερώστε τους για την πρόοδό σας.

Προσαρμογή ευκαιριών χορηγίας ή δωρεάς: Προσαρμόστε τις ευκαιρίες χορηγίας ή δωρεάς για να ταιριάζουν στις ανάγκες του χορηγού ή του δωρητή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ευκαιρίες ονοματοδοσίας, χορηγίες εκδηλώσεων ή χορηγίες συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Συνέχεια και εκφράστε ευγνωμοσύνη: Αφού λάβετε μια χορηγία ή δωρεά, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον χορηγό ή τον δότη για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. Παρέχετε ενημερώσεις σχετικά με το πώς η υποστήριξή τους βοήθησε τον κοινωνικό σας συνεταιρισμό και προσκαλέστε τους να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες σας.

Διατηρήστε τη διαφάνεια: Διατηρήστε τη διαφάνεια με τους χορηγούς ή τους δωρητές σας παρέχοντας τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τη χρήση των κεφαλαίων τους και τον αντίκτυπο της υποστήριξής τους. Αυτό θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και θα ενισχύσει τη σχέση σας μαζί τους.

Ακολουθώντας αυτές τις διαδικασίες, οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν χορηγίες ή δωρεές από τρίτους και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες συνεργασίες με υποστηρικτές που μοιράζονται την αποστολή και το όραμά τους.