Διαχείριση Εθελοντών και Εργαζομένων μέσα σε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η διαχείριση εθελοντών και εργαζομένων σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και εκτέλεση για να διασφαλιστεί ότι η αποστολή και οι στόχοι του οργανισμού επιτυγχάνονται διατηρώντας παράλληλα ένα θετικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αποτελεσματική διαχείριση:

Καθορίστε με σαφήνεια τους ρόλους και τις ευθύνες: Βεβαιωθείτε ότι κάθε άτομο κατανοεί την περιγραφή της δουλειάς του, τις προσδοκίες του και πώς ο ρόλος του συμβάλλει στην αποστολή του οργανισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή σύγχυσης, επικάλυψης προσπαθειών και θα προωθήσει τη λογοδοσία.

Παρέχετε τακτική εκπαίδευση και ανατροφοδότηση: Προσφέρετε ευκαιρίες εκπαίδευσης για να βελτιώσετε τις δεξιότητες και παρέχετε τακτικά σχόλια για να αναγνωρίσετε την καλή δουλειά, να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση και να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα ή ανησυχίες.

Δημιουργήστε αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας: Διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία με εθελοντές και υπαλλήλους, παρέχοντας τακτικές ενημερώσεις για τις δραστηριότητες, τους στόχους και τυχόν αλλαγές του οργανισμού. Ενθαρρύνετε την αμφίδρομη επικοινωνία για να καλλιεργήσετε μια κουλτούρα διαφάνειας και συνεργασίας.

Προωθήστε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον: Δημιουργήστε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που να είναι χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό και υποστηρικτικό. Ενθαρρύνετε την ομαδική εργασία, γιορτάστε τα επιτεύγματα και αναγνωρίστε τις ατομικές συνεισφορές.

Αναγνωρίστε την αξία των εθελοντών: Οι εθελοντές αποτελούν πολύτιμο πλεονέκτημα για κάθε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση. Δείξτε εκτίμηση για τη συνεισφορά τους, αναγνωρίζοντας το έργο τους και παρέχοντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ακολουθήστε τις δεοντολογικές και νομικές οδηγίες: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται σύμφωνα με τις δεοντολογικές και νομικές κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό περιλαμβάνει δίκαιες πρακτικές απασχόλησης, τήρηση των κανονισμών υγείας και ασφάλειας και σεβασμό  του απορρήτου των εργαζομένων και των εθελοντών.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε μια επιχείρηση κοινωνικού συνεταιρισμού, προωθώντας μια θετική κουλτούρα εργασίας και επιτυγχάνοντας τους στόχους του οργανισμού.