Εμπνέοντας άλλους στον θεσμό της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα αναπτυσσόμενο κίνημα που στοχεύει στη δημιουργία πιο βιώσιμων, δίκαιων και κοινωνικά υπεύθυνων οικονομικών συστημάτων. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις είναι μια μορφή Αλληλέγγυας Οικονομίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει κοινωνικό αντίκτυπο και να δημιουργήσει οικονομική αξία.

Εάν θέλετε να εμπνεύσετε άλλους στην δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους σχετικά με την Αλληλέγγυα Οικονομία: Διαβάστε για την Αλληλέγγυα Οικονομία και τους διάφορους τύπους Κοινωνικών Επιχειρήσεων που υπάρχουν. Μάθετε για επιτυχημένες Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην περιοχή σας ή σε άλλες περιοχές. Μοιραστείτε τα ευρήματά σας με άλλους στην κοινότητα για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση και να δημιουργήσετε ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ένα δίκτυο: Απευθυνθείτε σε άλλους επαγγελματίες της Κοινωνικής Οικονομίας καισυνεταιρισμούς για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο ατόμων με ομοϊδεάτες. Παρακολουθήστε συνέδρια και εκδηλώσεις που επικεντρώνονται στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να μάθετε για νέες πρωτοβουλίες.

Ξεκινήστε από χαμηλά: Ενθαρρύνετε άτομα ή ομάδες εντός του δικτύου σας να ξεκινήσουν μικρά Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και να μπορούν να κλιμακωθούν με την πάροδο του χρόνου. Παρέχετε πόρους και υποστήριξη για να τους βοηθήσετε να ξεκινήσουν, όπως επιχειρηματικό σχεδιασμό, επιλογές χρηματοδότησης και νομικές συμβουλές.

Προώθηση της συνεργασίας: Ενθαρρύνετε τη συνεργασία και τις συνεργίες μεταξύ Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, οργανισμών Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και άλλων κοινοτικών ομάδων. Δουλεύοντας μαζί, μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και να μοιραστούν πόρους.

Γιορτάστε την επιτυχία: Γιορτάστε τις επιτυχίες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και των πρωτοβουλιών Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Αναγνωρίστε και δημοσιοποιήστε τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργούν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να εμπλακούν και να δημιουργήσουν την δική τους Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να εμπνεύσετε άλλους στο πνεύμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για να δημιουργήσουν Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν οικονομική αξία, δημιουργώντας παράλληλα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους.