FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Από το 2007 η χώρα μας, ευρύτερα η Ευρώπη και σε ακόμα πιο ευρεία κλίμακα ολόκληρος ο πλανήτης βιώνουν μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα χρηματοπιστωτική κρίση που με την πάροδο των χρόνων οδήγησε και στην κοινωνική κρίση. Τα χαρακτηριζόμενα από πολλούς δυσβάσταχτα και απάνθρωπα, μέτρα λιτότητας ώθησαν πολλές επιχειρήσεις να περιορίσουν την οικονομική ή επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε μεγάλο βαθμό ή ακόμα και να κλείσουν.

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η κατάργηση πολλών επιδομάτων στα πλαίσια των ακολουθούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών μείωσε δραστικά την καταναλωτική ικανότητα των πολιτών,κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί και η παραγωγή αλλά και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η νέα κοινωνική πραγματικότητα ανέδειξε μια άλλου είδους οικονομία και έφερε στο προσκήνιο ένα διαφορετικό είδος επιχειρείν. Τα νέα δεδομένα, λοιπον, φέρνουν την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας οριοθετείται πρωτίστως ανάμεσα στην κρατική πολιτική και την ιδιωτική επένδυση για οικονομική δραστηριότητα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως την δεδομένη εποχή ανάπτυξής της καλύπτει, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, εκείνες τις ανάγκες της κοινωνίας για τις οποίες δεν διατίθεται ο ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της απουσίας υψηλού κέρδους και δεν δύναται ο κρατικός τομέας να συμβάλλει λόγω της απουσίας δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών μέσων. Από την άλλη πλευρά, η κοινωνική επιχειρηματικότητα θεωρείται κρίσιμη παράμετρος και κατάλληλη πρακτική για την ανακούφιση αρκετών κοινωνικών προβλημάτων.

 Συμπερασματικά, η κοινωνική οικονομία ως κομμάτι της κυρίας οικονομίας πολλών χωρών έχει αποδειχθεί επιτυχής και με βάση διαφορά οικονομικά στοιχεία και αποδόσεις έχει διάρκεια, δυναμική παρουσία και αποτελεσματικότητα παρόλο που η οικονομική κρίση βρίσκεται ακόμα σε έξαρση. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος και πιο ενεργή συμμετοχή των μελών στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και προασπίζονται οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα ως παραγωγό της κοινωνικής οικονομίας έχει και αυτή με τη σειρά της θετικά σποτελέσματα στους κόλπους των κοινωνιών επειδή αφενός η δύναμη των αποφάσεων στηρίζεται περισσότερο σε εκείνα τα μέλη που δεν είναι κάτοχοι του χρηματικού κεφαλαίου, και αφετέρου επειδή τίθεται ως αυτονόητος σκοπός η ωφέλεια της κοινωνίας. Τέλος, αυτό που θα μπορούσαμε να πράξουμε ως κοινωνία, έτσι ώστε να αρθούν κάθε είδους εμπόδια για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα είναι να είμαστε πιο εργατικοί και να μεριμνούμε για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο για την ατομική ευημερία.

Του Γιώργου Αθανασόπουλου,
Απόφοιτος Κοινωνικής Πολιτικής,
Παντείου Πανεπιστημίου  (πηγή)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017