Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΤον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια για γνωστά μαγαζιά που πηγαίνουν καλά και μέσω franchise μας δίνουν την δυνατότητα να ανοίξουμε και εμείς ένα τέτοιο μαγαζί. Αξίζει όμως; Πόσα λεφτά θα χρειαστούμε;”

Μια από τις πιο οικονομικές επιχειρηματικές ιδέες που «γεννήθηκε» πρόσφατα είναι η δημιουργία ενός καταστήματος Crepa House.

To Crepa House προσφέρει σπιτική συνταγή κρέπας, παρέχοντας μια ποικιλία γευστικών προτάσεων διαφόρων γεύσεων πραλίνας, ξηρών καρπών και φρούτων αλλά και αλμυρών σπεσιαλιτέ που δε συνηθίζονται σε ελληνική κρεπερί. Το μενού περιλαμβάνει, επίσης, σάντουιτς, τορτίγιες, γλυκά, παγωτά και καφέ.

Σήμερα, η εταιρία, μόλις ένα χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της, έχει επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα προϊόντα της έχουν αγαπηθεί και το ενδιαφέρον για ενασχόληση με το franchising και για επένδυση στο χώρο αυτό διευρύνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πως γίνετε η επιλογή ενός συνεργάτη-Franchisee;
Πάνω από όλα πρέπει ο υποψήφιος Franchisee να πιστεύει στα προϊόντα μας, για την ασυναγώνιστη ποιότητα τους και την καινοτομία τους στην αγορά. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχει όρεξη και θέληση να αναπτυχθεί μαζί με εμάς.

Χρειάζεται να έχω εμπειρία στον χώρο της εστίασης;
Δεν προαπαιτείται καμία εμπειρία στον χώρο εστίασης και γενικότερα στην επιχείρηση. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μας για την λειτουργία των καταστημάτων θα επωφεληθείτε πλήρως από την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας. Με αυτόν τον τρόπο, σας ανοίγεται ο δρόμος προς την επιτυχία.

Ποια είναι η διάρκεια της σύμβασης; Όταν λήξει πληρώνω ξανά δικαιώματα για την ανανέωση;
Η σύμβαση διαρκεί 12 έτη όπως ακριβώς και το ενοίκιο του χώρου σας. Η ανανέωση γίνεται αυτόματα και χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για την κατασκευή ενός καταστήματος;
Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από την προϋπάρχουσα κατάσταση του προτεινόμενου χώρου. Κατά μέσο όρο εν γένει, υπολογίζεται περί τις 45 μέρες.

Πώς γίνεται η επιλογή και η προμήθεια των πρώτων υλών στα καταστήματα;
Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητη βιοτεχνική μονάδα για την παραγωγή του μείγματος κρέπας. Αυτή τη στιγμή το κόστος του μείγματος ανέρχεται στα 3,50 υερλω το κιλό. Στην επαρχία ο εφοδιασμός των καταστημάτων γίνεται με μεταφορικές εταιρείες, ενώ στην Αττική με φορτηγά της εταιρείας. Όσο για τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, οι εταιρείες προμήθειας με τις οποίες έχουμε κεντρική συμφωνία εφοδιάζουν τα καταστήματα καθημερινά.

Ποια είναι η συμμετοχή μου για την πανελλαδική διαφημιστική προβολή;
Όταν γίνεται μια διαφημιστική καμπάνια συμμετέχουν όλα τα καταστήματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει πάγιο ποσοστό εκ των πωλήσεων του καταστήματος για την πανελλαδική διαφημιστική προβολή.

Οι τιμές που πωλούν τα καταστήματα είναι σε όλα ίδιες;
Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που γίνονται αναλόγως την περιοχή για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ωστόσο, όσον αφορά το concept του Patatofrenia, μέχρι στιγμής η τιμολογιακή πολιτική είναι ίδια σε όλα τα καταστήματα.

Ποιο είναι το κόστος της επένδυσης;
Το κόστος επένδυσης εξαρτάται από τα τετραγωνικά, όσο και από το αν θα είναι take away ή με τραπεζοκαθίσματα. Επισημαίνεται ότι το βασικότερο είναι η προϋπάρχουσα κατάσταση του καταστήματος. Στελέχη της ιστοσελίδας με τα οποία μίλησε το fpress.gr ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι για ένα κατάστημα 20-30 τμ το κόστος επένδυσης υπολογίζεται σε 2.000-3.000 ευρώ. Entry fees και Royalties δεν υπάρχουν. Ωστόσο οι Franchisees θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι για την εκμετάλλευση του σήματος θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαίως ένα ποσοστό του 4% επί των καθαρών πωλήσεων.

http://www.e-theseis.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016