Αντωνοπούλου: Πρόταγμα για την κυβέρνηση είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


«Το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που διεξάγεται στα Μέγαρα, έχει έναν και μόνο σκοπό: Να θέσει σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς την ανασυγκρότηση μίας περιοχής με πολύ μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Προβλήματα που είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες στους κατοίκους της περιοχής, αλλά αναδείχθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία στη Μάνδρα» συμπλήρωσε η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Μία περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με κοινωνικούς αποκλεισμούς, μίας περιοχής εξαιρετικά ταλαιπωρημένης από την άναρχη δόμηση, επιβαρυμένης από τη βιομηχανία και περιβαλλοντικά πληγωμένης από τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής» σχολίασε η ίδια, τονίζοντας ότι, για την κυβέρνηση, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το δικαίωμα στην εργασία και η δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη ανάπτυξη, συνιστούν οριζόντια προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, στη Δυτική Αττική, «οι μισοί και παραπάνω από τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι μακροχρόνια άνεργοι. Είναι, κατά κύριο λόγο, άνεργοι μεγάλης ηλικίας και άνεργοι χαμηλών προσόντων.

Δηλαδή, αυτό που ονομάζουμε σκληρό πυρήνα της ανεργίας. Από την πρώτη στιγμή, στις πολιτικές απασχόλησης που σχεδιάζουμε στο υπουργείο Εργασίας, έχουμε επικεντρώσει σε αυτές τις κατηγορίες των ανέργων που αποδεδειγμένα αδυνατούν να βρουν, στα χρόνια της κρίσης, μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτούς, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας».

Παράλληλα, η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι πρόταγμα για την κυβέρνηση είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) (ένας εναλλακτικός τρόπος να παράγουμε, να εργαζόμαστε και να καταναλώνουμε, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή τη συλλογικότητα και την ισότιμη σχέση ανάμεσα στους εργαζόμενους).

Μεταξύ άλλων, είπε ότι μία πρωτοβουλία η οποία ετοιμάζεται, κατά πάσα πιθανότητα, για τον Φεβρουάριο, έχει να κάνει με τη μεταβίβαση κλειστών πτωχευμένων επιχειρήσεων σε εργαζόμενους.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, «έχουμε βιώσει μία τεράστια παραπληροφόρηση».

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έχει ήδη ψηφιστεί η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στο τέλος Αυγούστου του 2018.


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.