Απαντηση σε αιτημα περι συμμετοχης σε προγραμματα απασχολησης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σας κοινοποιούμε έγγραφο που παραλάβαμε από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ΘΕΜΑ : «Απάντηση σε ερώτημα»

ΣΧΕΤ:
α) Το με αριθμ. πρωτ. 587/20-8-2013 έγγραφο του Γραφείου της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων
β) Το με αριθμ. πρωτ. 23843/5324/8-8-2013 έγγραφο του Γραφείου Υπουργού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Απαντώντας στο από 5/8/2013 email σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει του Ν. 4052/2012 Άρθρο 138 παρ. Δ, οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «…δύνανται να εντάσσονται κατά την έναρξη λειτουργίας τους σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ», αναφορικά δε με του όρους και τις προϋποθέσεις των εκάστοτε προσκλήσεων αρμόδιος φορέας είναι ο ΟΑΕΔ.

Για την διευκόλυνση σας παραθέτουμε το αναφερόμενο άρθρο Ν. 4052/2012 Άρθρο 138 παρ. Δ ολόκληρο

Δ. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις δύνανται να εντάσσονται κατά την έναρξη λειτουργίας τους σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, από τον ΟΑΕΔ και από άλλους συναρμόδιους φορείς. Το ύψος της επιχορήγησης, τα κριτήρια, οι όροι, οι προϋποθέσεις η διαδικασία και τυχόν άλλα θέματα προσδιορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

και θα σας παρακαλούσαμε εφόσον κάνετε χρήση της απάντησης αυτής για να προσλάβετε προσωπικό από διάφορα προγράμματα που τρέχουν αυτή την στιγμή να μας κοινοποιήσετε τυχόν αρνήσεις και τους ακριβείς λόγους για περεταίρω έλεγχο όπως επίσης και στην περίπτωση που θα έχετε επιτυχή συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και ενταχτείτε σε κάποιο πρόγραμμα απασχόλησης να μας κοινοποιήσετε το ακριβές πρόγραμμα έτσι ώστε να βοηθήσουμε με την σειρά μας άλλες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις σε παρόμοιο τυχόν θέμα που αντιμετωπίζουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το ακριβές αντίγραφο της επιστολής η να ζητήσετε με μήνυμα σας να σας το αποστείλουμε.