Απόλυτα επιτυχημένη η 1η Εκθεση Κ.Α.Λ.Ο. στην Τεχνόπολη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η μεγάλη γιορτή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, από τις 1 έως και τις 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, έριξε χθες την αυλαία της, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Για πρώτη φορά περισσότεροι από 150 εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα, που αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συστήθηκαν στο κοινό της Αθήνας αλλά και μεταξύ τους. Από την αγροδιατροφή, την παραγωγή και τη μεταποίηση έως τα ΜΜΕ, τον τουρισμό, την πληροφορική και την απασχόληση ευάλωτων ομάδων εξέθεσαν από κοινού τα προϊόντα, τις δράσεις και τις υπηρεσίες τους, ανταλλάσσοντας παράλληλα απόψεις για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Την 1η Εκθεση ΚΑΛΟ, που αποτελεί προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας εγκαινίασαν την Τετάρτη (1/11), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

πλήρες ρεπορτάζ όλες οι παρουσιάσεις και η τελετή των εγκαινίων δείτε τα εδώ

Κατά τον χαιρετισμό της, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στον σκοπό της Εκθεσης, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι μόνο η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Κοινωνικής Οικονομίας στο ευρύ κοινό. Είναι και η δικτύωση των φορέων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η καταγραφή καλών πρακτικών, αλλά και η επαφή τους με τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας».

Η δέσμευση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τα μέτρα στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο., τονίζοντας πως σε πρώτη φάση ενεργοποιείται το Ταμείο Κ.ΑΛ.Ο. με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. Ευρώ. «Πρόκειται για μία τράπεζα μόνο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η οποία θα δώσει μικροπιστώσεις, των πέντε των δέκα των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ σε σχήματα που θα θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ενώ στην επόμενη φάση θα ενεργοποιηθούν χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως εγγυητικές επιστολές για δάνεια σε υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ καθώς και πως η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία 100 κέντρων υποστήριξης που θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2018 σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, δράση ύψους 11 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι η αλληλέγγυα οικονομία να καταλάβει το 10% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας. Θεσπίζουμε ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα για τους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και προχωράμε άμεσα σε δράσεις για την περαιτέρω υποστήριξή τους» κατέληξε.

Μπορείτε να δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ.

Την χθεσινή, τελευταία μέρα της Εκθεσης επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης καθώς και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Εργαστήρια, συζητήσεις και συστάσεις

Πολλά ήταν τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 1η Εκθεσης Κ.Α.Λ.Ο, έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις και συνομιλίες μεταξύ των συμμετεχόντων, αντάλλαξαν γνώσεις, απόψεις και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ενώ οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να συστηθούν στο κοινό. Η αποτίμηση του τριημέρου μόνο θετική μπορεί να είναι για όλους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

http://www.life-events,gr