Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, συμμετείχε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκύλων Οδηγών, που έλαβε χώρα από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Ramada, στο Μάτι Αττικής. Στόχος του συνεδρίου που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την οργανωτική υποστήριξη της Σχολής Σκύλων Οδηγών «Λάρα» και του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος είναι η ενίσχυση του θεσμού του σκύλου οδηγού και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο.
Ο κ. Σταμάτης στο πλαίσιο της παρέμβασης του τόνισε τα εξής:
«Ο σκύλος οδηγός συνιστά μια πολύ σημαντική υποστηρικτική υπηρεσία για τα άτομα με οπτική αναπηρία, δεδομένου ότι μεγιστοποιεί την αυτονομία τους και τους εξασφαλίζει, άνεση, ανεξαρτησία και ασφάλεια στις μετακινήσεις τους. Η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται στον πυρήνα του δικαιωματικού μοντέλου, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα τη φιλοσοφία και των δικών μας πολιτικών επιλογών. Σε αυτό το πλαίσιο, συγκροτήσαμε στη Γενική Γραμματεία κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας ομάδα εργασίας για την κινητικότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία, στην οποία διατυπώθηκαν προτάσεις και για την ενίσχυση της υπηρεσίας του σκύλου οδηγού. Εμείς, επιδιώκοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με οπτική αναπηρία σε κάθε υπηρεσία αναγκαία για την ανεξάρτητη τους διαβίωση, αναλαμβάνουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του θεσμού των σκύλων οδηγών και τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή σκύλων οδηγών. Επιπλέον στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πλήρη αποδοχή των σκύλων οδηγών, ώστε οι χειριστές τους να μη βιώνουν εμπόδια και διακρίσεις, αλλά να ζουν σε μια κοινωνία συμπερίληψης και αποδοχής».
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.