Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Μοδούσα κ. Κώστας Αρτακιανός. Κοινή παραδοχή και των τριών ήταν ότι στο νησί της Λέσβου θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση του τουριστικού τομέα με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγουμε και αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν υπάρξει συνεργασία μεταξύ φορέων, παραγωγών, και τουριστικών επιχειρήσεων.
Το λόγο μετά έλαβε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης που ήταν και ο βασικός ομιλητής και συντονιστής της ημερίδας ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία «Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας – Τουρισμού» με 6 εξειδικευμένες ομάδες εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο για την χάραξη πολιτικής σε άμεση και μακροπρόθεσμη βάση, με αποκλειστικά γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας, το φόρουμ θα λειτουργεί ως βασικό υποστηρικτικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία, που θα συνδέουν τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και την μεταποιητική βιομηχανία, με έμφαση την μεταποίηση στον αγροδιατροφικό τομέα.
Το φόρουμ συντονίζεται και λειτουργεί υπό την επιμέλεια της δεκαπενταμελούς «Συντονιστικής Επιτροπής» στην οποία προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.
Οι έξι εξειδικευμένες τομεακές ομάδες εργασίας είναι:
- ΟΜΑΔΑ Α: ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ανάλυση υπάρχουσας κατάστασης και προσδιορισμός του πεδίου εφαρμογής, για την ανάπτυξη του νέου σχεδίου σύνδεσης Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας – Τουρισμού.
- ΟΜΑΔΑ Β: ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Εκπαίδευση και πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.
- ΟΜΑΔΑ Γ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΔΙΚΤΥΩΣΗ: Έρευνα και αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών, νεοφυής επιχειρηματικότητα και δημιουργία δικτύων.
- ΟΜΑΔΑ Δ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Τρόποι ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας μέσα από τον τουρισμό.
- ΟΜΑΔΑ Ε: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ: Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, πληροφόρηση και προώθηση του νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης.
- ΟΜΑΔΑ ΣΤ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Θεσμικές παρεμβάσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία, υποδομές και στρατηγική υλοποίησης.
Μετά την παρουσίαση του φόρουμ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους τόσο των αγροδιατροφικών και τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των φορέων του νησιού.
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.