Εξετάζεται η λειτουργία συνεταιριστικού καφέ με εργαζόμενους ΑμεΑ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού (ισως τύπου ΚοινΣΕπ) καφέ επεξεργάζονται ως ιδέα ορισμένοι γονείς παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, ώστε να εξασφαλίσουν ένα επαγγελματικό μέλλον για τα παιδιά τους.

Προφανώς, οι σκέψεις περιστρέφονται γύρω από ένα καφέ στο οποίο θα εργάζονται ΑμεΑ και ευτυχώς ήδη υπάρχουν και στην Ελλάδα ανάλογα καφέ, από τα οποία ίσως οι συγκεκριμένοι γονείς θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν ή και να εμπλουτίσουν την ιδέα τους, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους έναν όσο το δυνατόν αρτιότερο επαγγελματικό χώρο.

Η ιδέα βασίζεται σε ήδη πετυχημένα μοντέλα της Ελλάδας και του εξωτερικού

Ενδεικτικά να αναφέρουμε το καφέ Μύρτιλλο που λειτουργεί προσλαμβάνοντας μόνο υπαλλήλους ΑμεΑ, ενώ σε μορφή ΚοινΣΕπ ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί επίσης στην Αθήνα ο «Παντοκαφενές» (η ΚοινΣΕπ στην οποία ανήκει ονομάζεται «+εργάζομαι»). Η τάση βέβαια ξεκίνησε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αγγλία, ωστόσο είναι πολύ θετικό ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στην Ελλάδα.

Πάντως στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της εργοθεραπείας λειτουργεί εργαστήριο με θέμα το «κυλικείο», στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθητές αναπτύσσουν προεπαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα της εστίασης (παραλαβή παραγγελίας / παρασκευή ροφήματος ή σνακ / σερβίρισμα / συναλλαγή με τον πελάτη κα). – https://www.xronos.gr