Επανεισαγωγή στη διαδικασία αξιολόγησης 751 επιχειρήσεων σε τέσσερις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ


Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, και βασικό γνώμονα την αρχή της ίσης μεταχείρισης, δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές που απορρίφθηκαν εξαιτίας της αναγραφής προσδιοριστικών στοιχείων της επωνυμίας τους σε πεδία στο πληροφοριακό σύστημα όπου δεν αναφερόταν ρητά και με μονοσήμαντο τρόπο στις σχετικές προσκλήσεις, να επανεισαχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Οι αποφάσεις αφορούν αποκλειστικά στις περιπτώσεις αυτές, ανεξαρτήτως αν προσέβαλαν ή όχι τις σχετικές απορριπτικές αποφάσεις, και εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική να συγχρηματοδοτηθούν.

Οι παρούσες αποφάσεις αφορούν σε τέσσερις απορρίψεις  να αξιολογηθούν δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) με τους αντίστοιχους αριθμούς επενδυτικών σχεδίων, όπως παρουσιάζονται παρακάτω:

  1. «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» (421 επιχειρηματικά σχέδια).
  2. «Ενίσχυση Τουριστικών ΜμΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» (89 επιχειρηματικά σχέδια).
  3. «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Α΄ κύκλος» (92 επιχειρηματικά σχέδια).
  4. «Νεοφυής επιχειρηματικότητα» (149 επιχειρηματικά σχέδια).

Σημειώνεται, τέλος, ότι με την απόφαση αυτή δίνεται μία ακόμη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και δικαιούχους, που πλήττονται και από την κρίση του κορονοϊού, για ενδεχόμενη ένταξη, γεγονός που θα τους προσδώσει ρευστότητα σε μεσοπρόθεσμο διάστημα καθώς τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια αναμένεται να είναι σε ώριμο στάδιο (οι δράσεις είχαν προκηρυχθεί αρχικά το 2016).


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.