Επιχειρηματικές αποφάσεις: 4 tips για να ξεθολώσετε το τοπίο των σκέψεών σας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images

Μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες, όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι η λήψη αποφάσεων. Για την ακρίβεια, είναι μία διαδικασία, η οποία σε πολλούς προκαλεί πονοκέφαλο, καθώς υπάρχει ο φόβος της λάθους απόφασης ή της απόφασης που δεν θα φέρει τα αποτελέσματα τα οποία επιθυμούμε.

Επιπλέον οι διάφορες παρεμβολές που δεχόμαστε από το εξωτερικό περιβάλλον και τους γύρω μας, οι οποίοι όλο και κάτι θέλουν από εμάς (και είναι όλα επείγοντα φυσικά), κάθε άλλο παρά βοηθάνε στην ορθή λήψη αποφάσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν διάφορες σκέψεις και ιδέες, για το τι πρέπει να κάνουμε και να αποφασίσουμε, και το μυαλό μας να μοιάζει με ένα θολό τοπίο, από το οποίο θα πρέπει να διώξουμε την ομίχλη και να το επαναφέρουμε σε μία κατάσταση, όπου θα μπορέσει να σκεφτεί καθαρά, σχετικά με τα βήματα, τα σχέδια και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. «Η έλλειψη καθαρής σκέψης μπορεί να βάλει φρένο σε οποιοδήποτε ταξίδι μας προς την επιτυχία», λέει ο συγγραφέας Στηβ Μαραμπόλι, και πόσο δίκιο έχει! Γι’ αυτό το λόγο, παρακάτω σας παρουσιάζω 4 tips, για το πώς θα καταφέρετε να σκέφτεστε με διαύγεια, προκειμένου να πάρετε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις:

Γίνε ακριβής σχετικά με τους επιχειρηματικούς στόχους και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να σκεφτείς καθαρά είναι να ξέρεις συνειδητά τους στόχους σου και το αποτέλεσμα που θέλεις να βγει μέσα από το κάθε βήμα και την κάθε απόφαση. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες ή όσα στελέχη καλούνται να πάρουν αποφάσεις είναι ότι έχουν περίπου μία ιδέα, σχετικά με το τι αποτέλεσμα θέλουν να επιτευχθεί, ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Ακόμη και αν οι επιχειρηματικοί στόχοι υπάρχουν γραπτώς, συνήθως έχουν τη μορφή ενός καλογραμμένου κειμένου, το οποίο χάνεται στη θεωρία, ή δεν μπαίνουμε στον κόπο να τους διαβάζουμε τακτικά και συνειδητά, προκειμένου πάντα να μένουμε σε τροχιά και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε και αν τους έχουμε πετύχει ή όχι.

Αποφόρτισε το μυαλό σου. Κάνε ένα διάλλειμα, προκειμένου να «αδειάσεις» το μυαλό σου από τις σκέψεις που το κατακλύζουν, καθώς και από την ένταση που μπορεί να σου προκαλούν οι συνεχής παρεμβολές από τους άλλους. Πολλές φορές, χρειάζεται να φύγουμε από το χώρο του γραφείου, προκειμένου να αποστασιοποιηθούμε από τις μπερδεμένες σκέψεις, και το άγχος που μπορεί να μας προκαλούν, και να δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, μέσα από μία άλλη οπτική γωνία.

Κατέγραψε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Αυτή η διαδικασία θα έχει διπλή όφελος για εσένα. Θα σε βοηθήσει να βάλεις τις εργασίες σε μία σειρά και να αποφασίσεις ποιος χρειάζεται να αναλάβει την κάθε μία από αυτές, αλλά ταυτόχρονα, θα σε βοηθήσει να βγάλεις και από τη λίστα άσκοπες ενέργειες, οι οποίες θα καταναλώνανε πολύτιμο χρόνο και πόρους. Αυτό θα το αντιληφθείς εύκολα πλέον, καθώς έχοντας ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να επιτευχθεί, θα μπορείς να κρίνεις και αν μία ενέργεια ή εργασία έχει πραγματικά να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, και η λίστα σου θα μικρύνει, και θα επιτευχθεί πιο σύντομα και αποτελεσματικά το αποτέλεσμα, αφού θα εστιάσεις μόνο σε αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με αυτά που όντως πρέπει να γίνουν.

Θυμήσου γιατί αγαπάς αυτό που κάνεις. Τα πως νοιώθουμε για τη δουλειά μας, μοιάζει και με το πώς μπορεί να νιώθουμε και για τη σχέση μας. Όταν στο δρόμο της ευτυχίας μας, μπαίνουν εμπόδιο το άγχος, οι ευθύνες και το φορτωμένο πρόγραμμα, αρχίζουμε να νιώθουμε κουρασμένοι από αυτή την κατάσταση, να μην μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά και παύουμε τελικά να δίνουμε όλη μας την ψυχή, ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη σχέση και τον άνθρωπό μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιχείρησή σας. Επέστρεψε λοιπόν νοητικά, στην περίοδο εκείνη που η επιτυχία σήμαινε τόσα πολλά για εσένα, ερωτεύσου ξανά μαζί της, και σκέψου το λόγο που η επιχείρησή σου σε γέμιζε πάθος και όρεξη για να πετύχεις τους στόχους σου. Το ότι βρίσκεσαι ακόμη εκεί, σημαίνει πως ακόμη θέλεις ότι καλύτερο για την επιχείρησή σου. Ξύπνησε λοιπόν αυτό το πάθος μέσα σου και εστίασε στους στόχους σου με ακρίβεια, προκειμένου να δεις αυτό που αγαπάς να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει.

Αυτά είναι λοιπόν τα 4 tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να επανακτήσεις τη διαύγεια των σκέψεών σου, προκειμένου να πάρεις τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις και να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα, τα οποία θα φέρουν την επιτυχία, τόσο στην επιχείρηση σου, όσο και σε εσένα προσωπικά!

http://www.epixeiro.gr

Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.