Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης “ΚοινΣΕπ” στο 10ο Λύκειο Λάρισας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ομάδα Cricketro κατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της για την όλη προσπάθεια

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην κατάμεστη αίθουσα “Sala dei Cinquecento” στο Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία, διεξήχθη παράλληλα ο 2ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις EU Scoop! ο οποίος αποτελεί μέρος του προγράμματος SCoopConSS  συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το καταξιωμένο Εθνικό Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας της Φλωρεντίας, αποτελεί εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Ιταλία, όπου επαναπροσδιορίζονται μέσα από δημόσιους διαλόγους και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, ο άνθρωπος και η αξία του ως άτομο για το κοινό καλό, καθώς και η περιβαλλοντική ανάπτυξη με κοινωνικά κριτήρια και βιώσιμο τρόπο. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι, πολίτες, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ενώσεις και οργανισμοί που είναι ευαισθητοποιημένοι για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European Grants International Academy (EGInA) σε συνεργασία για την Ελλάδα με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (Α.ΚΕ.Θ.) με υπεύθυνους τους κ.κ. Χ. Νίστα και Σ. Μαγειρία. Συμμετείχαν οι εθνικές νικήτριες ομάδες της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Cricketro των μαθητών του 10ου ΓΕΛ Λάρισας υπό την επιτυχή καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Καρασίμου Ζήση.

Η επιχειρηματική ιδέα των μαθητών εντυπωσίασε την 6μελή κριτική επιτροπή για την Καινοτομία, το Business plan, την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και κυρίως για την πρωτότυπη παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Προτάθηκαν λύσεις πάνω στο επίκαιρο θέμα της επισιτιστικής κρίσης μέσω της ανάπτυξης μονάδων παραγωγής διατροφικών προϊόντων με Α’ ύλη τα έντομα, προσφέροντας εναλλακτικές, με στόχο τον περιορισμό των οικολογικών επιπτώσεων της κρεατοφαγίας, αξιοποιώντας, παράλληλα, περιβαλλοντικά φιλικές πηγές ενέργειας για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής με ιδιαίτερο προσανατολισμό στη απασχόληση των νέων.

Νικήτρια ομάδα της Β’ τάξης: Μπαρλαγιάννης Στέργιος, Μπούτλας Κωνσταντίνος και Ανυφαντής Χριστόφορος.

Η ομάδα Cricketro κατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της για την όλη προσπάθεια. Σημειώνεται ότι είναι η 2η συνεχής χρονιά που ελληνική ομάδα κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο γεγονός που δείχνει το εύρος των ικανοτήτων των Ελλήνων μαθητών.

Οι μαθητές μας μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το ανθρωπογενές και το φυσικό μας περιβάλλον. Σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους μπορούν να εργαστούν για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος της νέας γενιάς, πέραν του τυπικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Να ενεργοποιηθούν ως πολίτες και μέλη του συνόλου της κοινωνίας, να ενδιαφερθούν και να αποδώσουν σε κάτι περισσότερο από την βαθμολογία τους στα μαθήματα.