Η κοινωνική επιχειρηματικότητα και το όφελός της στην καταπολέμηση της ανεργίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος παρενέβη στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9.9.2015 για την καταπολέμηση της ανεργίας, τονίζοντας τα οφέλη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη πρόβλεψης υποστηρικτικών μηχανισμών των αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, με βασικό στόχο το όφελος της κοινότητας ή τη δημιουργία κοινωνικής αξίας και όχι το εγωιστικό κέρδος.

Η κοινωνική καινοτομία αναζητά απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα μέσα από την αναγνώριση και προσφορά υπηρεσιών οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των κοινοτήτων, με την αναγνώριση και εφαρμογή νέων διαδικασιών ένταξης στην αγορά εργασίας, αποσκοπώντας στην ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων ως καταναλωτών και παραγωγών και συνδεόμενη με την τοπική ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε ρυθμίσεις για την πρόβλεψη υποστηρικτικών μηχανισμών τόσο στην φάση της έναρξης όσο και στην φάση της λειτουργίας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, εξειδικευμένης χρηματοδότησης για αυτές, εκπροσώπησης και δημοσιοποίησης του έργου τους. Ακόμη πρέπει να ενισχυθεί η απόκτηση δεξιοτήτων στους τομείς της διοίκησης και διαμόρφωσης επιχειρηματικών ιδεών και να βελτιωθεί η αναγνώριση του τομέα στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Το βίντεο της παρέμβασης: