Θ. Φωτίου: Παράδειγμα το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


«Έλαβε θετικές κριτικές από τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στη συζήτηση για την Κοινωνική οικονομία, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευση του ΟΗΕ»

«Για εμάς που ζήσαμε την κρίση, χάνοντας το 25% του ΑΕΠ και μαζί χιλιάδες θέσεις εργασίας, και βιώσαμε φαινόμενα ακήρυχτου πολέμου, το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας αποτελεί εναλλακτική λύση στη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας», ανέφερε από τη Νέα Υόρκη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Η κ. Φωτίου σε ομιλία της για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσίασε τις θεσμικές αλλαγές και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός μετά τη ψήφιση του νομικού πλαισίου το 2016, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας με αποτέλεσμα σήμερα να είναι καταγεγραμμένες στο Μητρώο 1.200 σχήματα κοινωνικής οικονομίας.

«Το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας που ακολουθούμε στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, καθώς, όπως είπε η κ. Φωτίου, «έλαβε θετικές κριτικές από τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στη συζήτηση για την Κοινωνική οικονομία, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευση του ΟΗΕ».

«Πλέον η Διεθνής Κοινότητας αναγνωρίζει την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», κατέληξε η κ. Φωτίου διότι όπως σημείωσε όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να συμβάλει στη μείωση των  κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. – http://www.avgi.gr

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep