Λειτουργια της Δημοτικης Βιβλιοθηκης στην Κω


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τη διαφορά, σε επίπεδο αξιών και κοινωνικής προσφοράς, των επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας από τις συμβατικές μορφές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που γνωρίζαμε έως σήμερα, τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. «Ευφραίνειν» μαζί με τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ» επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Κω, Κώστα Καΐσερλη ανακοινώνοντας την απόφαση των συλλογικών τους οργάνων να υποστηρίξουν, πλήρως, την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το σχέδιο υποστήριξης και λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο κτηριακό συγκρότημα του Ορφέα και κατατέθηκε στο Δήμαρχο Κω από τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. περιλαμβάνει την πρόσληψη επιστημονικού δυναμικού και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της βιβλιοθήκης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα την ευθύνη στελέχωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο νέους επιστήμονες βιβλιοθηκονομίας και αρχειονομίας αναλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ευφραίνειν» (Αίγλη).

Η απόφαση τους αυτή, όπως δήλωσαν τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. στο Δήμαρχο Κω, εντάσσεται στα πλαίσια των αρχών και των αξιών, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που διατρέχουν τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. και το Κίνημα της Κοινωνικής Οικονομίας, παράλληλα με τις καταστατικές τους δεσμεύσεις και τις δεσμεύσεις τους έναντι του Δήμου της Κω και της Κωακής κοινωνίας που στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει αγκαλιάσει με θέρμη το εγχείρημα της Κοινωνικής Οικονομίας μέσα από το οποίο επιχειρείται να αναπτυχθεί ένας νέος δρόμος καταπολέμησης της ανεργίας και συνένωσης των τοπικών δυνάμεων.

Την ώρα που επιχειρήσεις με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ τόσο στο νησί μας όσο και στη χώρα μας γενικότερα έχουν μηδενικό δείκτη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι μικρές και «κατατρεγμένες» Κοιν.Σ.Επ. της Κω δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της ενότητας της κοινωνίας μας επενδύοντας με την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του και επεσήμανε ότι αξίζει κάθε προσπάθεια και κάθε θυσία για να υποστηριχθούν και προωθηθούν οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας στην Κω καθώς υπάρχει εύφορο έδαφος εντός της Κωακής κοινωνίας με την πλειονότητα των πολιτών της να εμφορείται από αισθήματα δημοκρατικότητας, συλλογικότητας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep