Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Σήμερα στην κοινωνική δομή της Ελλάδας συνυπάρχουν πραγματικότητες, ο συνδυασμός των οποίων δημιουργεί το «μίγμα» της κρίσης: Πρόκειται για μια κοινωνία, της οποίας η οικονομική «βάση» είναι «οικονομικά αλυσοδεμένη».
Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο δημόσιας διοίκησης το οποίο λειτουργούσε ανέκαθεν με αντικίνητρα και ουδέποτε προσαρμόστηκε στις ανάγκες, τις ευκαιρίες και τις απαιτήσεις της νέας εποχής.
Εμφανίζει μια αυτοματοποιημένη και ελεγχόμενη καθημερινή καταναλωτική συνήθεια μεταξύ της κοινωνίας και κάποιων ολιγοπωλίων / πολυεθνικών.
Αναπτύσσει μια αντικουλτούρα η οποία ξεκινάει από το σχολείο, «περνάει» στους 5-6 σταθμούς του τηλεκοντρόλ, και καταλήγει στο χωνευτήρι της πληροφόρησης με τους άπειρους bloggers με “άποψη”.
Αντιμετωπίζει τη μη ύπαρξη ήρωα, πατερναλιστή ηγέτη, σε κανένα πεδίο της κοινωνίας.
Παραδόξως, οι Νέες Τεχνολογίες και τα Καινοτόμα Μοντέλα Διοίκησης & Ανάπτυξης σε πολλές περιοχές του Κόσμου, προσφέρουν πλέον ένα οπλοστάσιο επιχειρηματολογίας σε ουτοπιστές να σχεδιάζουν και να υλοποιούν Ιδανικές Κοινωνίες.
Και όμως, όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος της χώρας, και συνυπολογίζοντας την ευλογημένη Γη της, δημιουργούν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις παγκοσμίως για να γίνει η Ελλάδα, η χώρα που θα προσφέρει το «Φώς» στη Νέα Εποχή.
Όπως ένας αστός δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο πλούτος σε ένα ακαλλιέργητο χωράφι, έτσι και στη χώρα αυτή σήμερα πρέπει να βρεθεί ο «αγρότης» ο οποίος θα την καλλιεργήσει για να παράγει μοναδικούς καρπούς, τους «καρπούς της κοινωνικής ευδαιμονίας».
Η δημιουργία ενός δικτύου δυναμικών ομάδων, με φρακταλικές δομές, όπου υπάρχει το δικαίωμα του συναποφασίζω βάση ρόλων και ικανοτήτων στα πλαίσια ενός κεντρικού πλάνου, αντί του δημοκρατικού όλοι έχουμε «άποψη», προσανατολισμένοι στο εμείς και όχι στο εγώ, οι ΚοινΣΕπ μπορούν να υπερπηδήσουν αγκυλώσεις του δημοσίου και να λειτουργήσουν με κίνητρο να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες τους με την υπόσχεση ότι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των «τελικών χρηστών» τους.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο Κοινωνικής, Γαλάζιας, Πράσινης & Έξυπνης Ανάπτυξης μέσω του Κοινωνικού Συνεπιχειρείν, μεταβαίνοντας από τα αποκαΐδια της βιομηχανικής εποχής στην Εποχή της Γνώσης μέσω των Νέων Τεχνολογιών.
Συντάκτης: Φώτης Μπίμπασης Αντιπρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου (http://www.efsyn.gr)
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.