Με νόμο οι ΟΤΑ θα μπορούν να παραχωρούν γη, κτίρια, και εξοπλισμό σε ΚοινΣΕπ


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Την παραχώρηση κινητής και ακίνητης περιουσίας Δήμων και Περιφερειών, σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προβλέπει το Σχέδιο Νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε σε διαβούλευση με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με βάση το ρεπορτάζ του epoli.gr, στη σχετική παράγραφο (4), του Άρθρου 4 «Συμμετοχή των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σε υποστηρικτικά μέτρα», του Κεφαλαίου Γ’ «Υποστηρικτικά μέτρα για τους Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», ορίζονται τα εξής:

«4. Οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού καθώς και τα ν.π.δ.δ. μπορεί να παραχωρούν τη χρήση κινητής και ακίνητης περιουσίας τους σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για την ενίσχυση δραστηριοτήτων συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας, όπως περιγράφονται στις παρ. 3 και 4 του άρθρου 2. Η διαδικασία παραχώρησης χρήσης κινητής ή ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η διαδικασία παραχώρησης χρήσης κινητής και ακίνητης περιουσίας των ν.π.δ.δ. ρυθμίζεται με απόφαση του εποπτεύοντος φορέα».

Μέσα σ’ ένα γενικόλογο, ασαφές πλαίσιο, γίνεται σαφές… πως, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες θα παραχωρούν ακίνητη (κτίρια, γη κ.τ.λ.), κινητή (οχήματα, απορριμματοφόρα, εξοπλισμό κ.τ.λ.) περιουσία τους, στους εν λόγω Φορείς, προκειμένου να ασκήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους (στο ν/σ γίνεται σαφής αναφορά και στην έννοια «κέρδος») χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται τα εξής: α) ποια θα είναι η διαδικασία παραχώρησης (θα οριστεί με ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρεται στη σχετική παράγραφο 4) και β) ποιος θα είναι ο «εποπτεύων φορέας», κατά την ίδια διαδικασία.

Τέλος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εγείρονται και εργασιακά θέματα, αφού ως «Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», ορίζονται: α) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), β) Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοιν.Σ.Π.Ε.), αλλά και γ) Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, που θεσπίζονται με τον παρόντα νόμο!

http://www.thebest.gr

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep