Μια ΚοινΣΕπ μπαίνει «σφήνα» στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση εκδήλωσε ενδιαφέρον για μια ιδιωτικοποίηση. Ο λόγος για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) Συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας για την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση δομών ελλιμενισμού σκαφών που είναι ανάμεσα στα 10 επενδυτικά που εκδήλωσαν ενδιαφέροντος (α’ φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου.

Στην ΚοινΣΕπ μετέχουν ήδη 30 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εδώ και 35 χρόνια έχοντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση του γιώτιγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το σχήμα να ξεπεράσει συνολικά τις 100 συμμετοχές, θέτοντας έτσι για πρώτη φορά στην ατζέντα τη συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Λέγεται πως πίσω από την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) που αντιδρά στην παραχώρηση της μαρίνας γιατί τα μέλη του, με περίπου 850 σκάφη στον Αλιμο, θα βρεθούν χωρίς στέγη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία Κοινωνική Οικονομία είναι το σύνολο των οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, των οποίων ο καταστατικός σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η ΚοινΣΕπ είναι επιχείρηση η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην απασχόληση, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Ενδεικτικά, μπορούν να δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.

Πηγή: reporter.gr


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.