Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα στις 19:00


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν πρώτο απολογισμό της «μάχης» κατά του κορωνοϊού και θα απευθυνθεί στους πολίτες ενόψει του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, κατά πληροφορίες, για όλους όσους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» -όχι μόνο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και ντελίβερι.

Παράλληλα, θα κάνει και αναφορά στο οικονομικό πακέτο για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ θα υπογραμμίσει πως τίποτα από όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν θα πάει χαμένο.

Μάλιστα, αναμένεται να τονίσει πως η στήριξη του συστήματος υγείας θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη αναφορικά με την χαλάρωση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Κυριακής του Πάσχα, με στελέχη να υπογραμμίζουν εδώ και ημέρες πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και νέα, αυστηρότερα μέτρα για τις ημέρες των γιορτών, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις προς την περιφέρεια αλλά και εντός των μεγάλων πόλεων.

Πέτσας: Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι

Στο πνεύμα αυτό, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πως ανήμερα το Πάσχα απαγορεύονται οι μετακινήσεις προς σπίτια φίλων ή συγγενών. Τόνισε δε, πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και από τις υπάρχουσες εξαιρέσεις της απαγόρευσης μετακίνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για ακόμη μια φορά πως το φέτος το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς –κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς έχει ανακοινωθεί από κυβερνητικής πλευράς.

Υπογράμμισε δε, πως οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν και αυστηρότεροι.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε πως ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί».

«Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά» είπε ο Στέλιος Πέτσας, και συνέχισε:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολύ πειθαρχούμε στα οριστικά μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα».