Ξεκίνησε η 1η COOPEXPO στον Σταθμό Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 570 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Πάνω από 50 κοινωνικές επιχειρήσεις και γυναικείοι συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα μάς προσκαλούν από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου μέχρι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην 1η έκθεση COOPEXPO «…για Κ.Αλ.Ο. …στο ΜΕΤΡΟ» του Συντάγματος, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

«Η προσπάθειά μας πατάει πάνω σε προηγούμενες που έγιναν για να γνωρίσει το ελληνικό κοινό την κοινωνική οικονομία, που ακόμα δεν έχει γίνει συνείδηση από την κοινωνία και σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Σιγά σιγά γίνεται η προσαρμογή, η οποία στην Ευρώπη μετράει δεκαετίες» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Μάρκος Χαρίτος από την ΚοινΣΕπ ΦΙΛΟΕΡΓΟΣ, που μαζί με τη BIOCAMP και την IOTEL διοργανώνουν το εγχείρημα.

Στόχος τους, να σπάσει ο κλοιός της τοπικότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας για την έλλειψη δικτύωσης, ο κ. Χαρίτος έφερε ως παράδειγμα τη δυσκολία «να μπει μια μικρή επιχείρηση στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ. Μόνο τα δωρεάν προϊόντα που πρέπει να δώσει μπορεί να της τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό των επόμενων δύο ετών».

Οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται κυρίως στον παραγωγικό τομέα, αλλά και σε αυτούς της μεταποίησης, της εμπορίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Προσφέρουν μια ποικιλία ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως κοσμήματα, χειροτεχνήματα, παραδοσιακά τρόφιμα, χυμούς, λάδι, μέλι, βιβλία.

Για πρώτη φορά θα βρεθούν σε ένα σημείο «που έχει τεράστια καθημερινή επισκεψιμότητα λόγω της επιβατικής κίνησης και θα μπορέσουν να δοκιμαστούν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο». Ο χώρος πολλαπλών χρήσεων του μετρό στο Σύνταγμα παραχωρήθηκε δωρεάν από τη ΣΤΑΣΥ για την έκθεση, η οποία έλαβε χορηγία από την «Αλληλεγγύη για όλους».

«Οι κοινωνικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της μετακίνησης αλλά και του αντιτίμου για τον χώρο», επισημαίνει ο κ. Χαρίτος, που ελπίζει στο μέλλον να υπάρξει αρωγή από τις περιφέρειες, αφού στόχος της COOPEXPO είναι να ταξιδέψει και αλλού για να μπορέσει να δώσει θεσμικό χαρακτήρα σε εκθέσεις K.ΑΛ.Ο. σε όλη την Ελλάδα.

 Πληροφορίες: Τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης COOPEXPO θα γίνουν το πρωί της Τρίτης. Ωρες λειτουργίας: Καθαρά Δευτέρα: 11.00-21.00 και τις υπόλοιπες μέρες 9.00-21.00.