Οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις ΚοινΣΕπ


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει μαζί με το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής στην πρόσκληση που προκηρύχθηκε από την ειδική υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της κοινωνικής οικονομίας».

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός περιφερειακού υποστηρικτικού μηχανισμού για να υποστηρίξει τη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και να διαδώσει την ιδέα της κοινωνικής οικονομίας.

Ωφελούμενοι θα είναι πολίτες που ανήκουν σε «ευάλωτες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες», όπως άτομα με αναπηρία, πρώην χρήστες, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, άνεργοι νέοι, γυναίκες και άνω των 50 ετών, μακροχρόνια άνεργοι, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες και άνδρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Γι’ αυτό το σκοπό η Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς θα ιδρύσουν την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη – Συνεργασία για την Κοινωνική Οικονομία». Εταίροι, εκτός της Περιφέρειας, θα είναι οι δήμοι, ΝΠΔΔ, δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, αναπτυξιακές εταιρίες, ΝΠΙΔ και εκπρόσωποι της «Κοινωνίας των Πολιτών». Μεταξύ αυτών ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κτλ.

Το σχέδιο δράσης της Σύμπραξης θα έχει προϋπολογισμό 3.230.000 ευρώ.

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep