FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε σήμερα ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο κανάλι Mega και στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη ΟΙκονομέα Κοινωνία Ώρα Mega κάνοντας μια πολύ καλή αναφορά για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και πως μπορεί να είναι μια λύση στο θέμα της ανεργίας. Ήδη έχει ζητηθεί συνάντηση μαζί του στο δημαρχιακό μέγαρο στις 10 Ιουνίου με αντιπροσωπία του Δικτύου ΚοινΣΕπ για ανταλλαγή απόψεων και πιθανή συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης όρισε ο Γιάννης Μπουτάρης την καταπολέμηση της ανεργίας, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Το κυριότερο πράγμα στη Θεσσαλονίκη είναι η ανεργία, αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουμε να δούμε είναι προγράμματα, με ποιες χρηματοδοτικές πηγές θα βοηθήσουμε να ξεπεραστεί η ανεργία. Ήδη, αυτό το οποίο έχω πει και προεκλογικά, δεν το έχουμε πολυπεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η περίφημη κοινωνική οικονομία”, είπε.

Αναφερόμενος στην κοινωνική οικονομία είπε ότι ξεκίνησε στην Ευρώπη εδώ και μερικά χρόνια αλλά στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να διαχέεται.

Έδωσε ως παράδειγμα τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, “μια ιστορία που κακοχρησιμοποιήθηκε από ορισμένους δημάρχους”, ως μια πρωτοβουλία κατά την οποία κάνει κάποιος μια επιχείρηση από ανέργους ή νέους ανθρώπους που μπορούν να πάρουν δουλειές του δήμου ή και άλλες και “έχουν ένα προτιμησιακό καθεστώς”.

Πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει “να πάψει να ασκεί το δουλεμπόριο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου” και να δώσει δυνατότητα στους δήμους να έχουν πρόσβαση στα κοινοτικά προγράμματα και όχι μόνο για το ΕΣΠΑ “Η κοινωνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από αυτό τον φαύλο κύκλο”, συμπέρανε ο κ. Μπουτάρης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017