Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


Ο Μπουταρης για τις Κοιν.Σ.Επ.


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε σήμερα ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο κανάλι Mega και στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη ΟΙκονομέα Κοινωνία Ώρα Mega κάνοντας μια πολύ καλή αναφορά για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και πως μπορεί να είναι μια λύση στο θέμα της ανεργίας. Ήδη έχει ζητηθεί συνάντηση μαζί του στο δημαρχιακό μέγαρο στις 10 Ιουνίου με αντιπροσωπία του Δικτύου ΚοινΣΕπ για ανταλλαγή απόψεων και πιθανή συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης όρισε ο Γιάννης Μπουτάρης την καταπολέμηση της ανεργίας, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Το κυριότερο πράγμα στη Θεσσαλονίκη είναι η ανεργία, αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουμε να δούμε είναι προγράμματα, με ποιες χρηματοδοτικές πηγές θα βοηθήσουμε να ξεπεραστεί η ανεργία. Ήδη, αυτό το οποίο έχω πει και προεκλογικά, δεν το έχουμε πολυπεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η περίφημη κοινωνική οικονομία”, είπε.

Αναφερόμενος στην κοινωνική οικονομία είπε ότι ξεκίνησε στην Ευρώπη εδώ και μερικά χρόνια αλλά στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να διαχέεται.

Έδωσε ως παράδειγμα τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, “μια ιστορία που κακοχρησιμοποιήθηκε από ορισμένους δημάρχους”, ως μια πρωτοβουλία κατά την οποία κάνει κάποιος μια επιχείρηση από ανέργους ή νέους ανθρώπους που μπορούν να πάρουν δουλειές του δήμου ή και άλλες και “έχουν ένα προτιμησιακό καθεστώς”.

Πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει “να πάψει να ασκεί το δουλεμπόριο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου” και να δώσει δυνατότητα στους δήμους να έχουν πρόσβαση στα κοινοτικά προγράμματα και όχι μόνο για το ΕΣΠΑ “Η κοινωνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από αυτό τον φαύλο κύκλο”, συμπέρανε ο κ. Μπουτάρης.

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!