Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Σε αδιέξοδο βρίσκεται το θέμα στέγασης του καφέ «Γέφυρες» του ΣΟΨΥ. Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ του Συλλόγου και του Δήμου ο οποίος όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr Χριστίνα Μπίκου, είναι υποχρεωμένος να παραχωρήσει χώρο.
Όπως εξηγεί, «όλα ξεκίνησαν όταν καλέσαμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τον Δήμαρχο προκειμένου πρώτα να ενημερώσουμε για το τελευταίο 9μηνο και για το πόσοι απευθύνθηκαν στο ΣΟΨΥ προκειμένου να λάβουν υπηρεσίες. Μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων Σκοπός ήταν επίσης να κουβεντιάσουμε για τη στέγαση του καφέ. Βάσει νόμου ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παραχωρήσει ακίνητο προκειμένου να στεγαστεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης «Οι Γέφυρες».
Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος δεν ήρθε, παρά έστειλε μία επιστολή που κατά τη γνώμη μας ήταν καταπέλτης εναντίον του ΣΟΨΥ.
Η δημοτική αρχή την έβγαλε στη δημοσιότητα πριν καν τη λάβουμε εμείς. Αυτό είναι ένα σφάλμα από την πλευρά της απέναντι στο ΣΟΨΥ που προσφέρει στην κοινωνία των Πατρών και όχι μόνο, ένα μεγάλο έργο ψυχιατρικής κάλυψης. Ουσιαστικά μέσω της επιστολής είπε ότι κερδοσκοπούμε έναντι των ευπαθών ομάδων. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Οι μέτοχοι δεν παίρνουν χρήματα στα χέρια τους σε περίπτωση που υπάρξει κέρδος. Επανεπενδύονται μέσα στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης».
Όπως αναφέρει η κα Μπίκου, «δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα από τη δημοτική αρχή, από τον δήμαρχο μίας μεγάλης πόλης. Του απαντήσαμε σε κάθε παράγραφο της επιστολής. Δεν κοινοποιήσαμε δημόσια την απάντηση μας. Στις 31 Οκτωβρίου είχαμε μία συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε το θέμα του κυλικείου στο Αρσάκειο, στο νέο χώρο που ανοίγει ο Δήμος. Σκεφτήκαμε να δουλέψουμε το κυλικείο όμως από αυτή τη συνάντηση πιο πολύ μπερδεύτηκα παρά έλυσα απορίες. Στην ουσία ο Δήμαρχος μας είπε ότι το κυλικείο θα γίνει σε μία εσοχή του διαδρόμου, χωρίς πόρτα. Απόρησα ποιος θα φτιάξει κυλικείο αν δεν έχει δυνατότητα να ασφαλίσει τα προϊόντα του και την ταμειακή μηχανή του. Απάντησε ότι αυτό είναι θέμα αυτού που θα το αναλάβει. Ωστόσο βάσει νόμου μπορεί να μας δώσει το κυλικείο χωρίς διαγωνισμό, μπορεί να κάνει απευθείας ανάθεση του έργου από τη στιγμή που συμβάλλουμε στην ένταξη ευπαθών ομάδων.
Θα γίνει διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε συνέχεα στις απαντήσεις του δημάρχου και αν θα δημοσιοποιήσουμε την απάντηση που του δώσαμε».
Να σημειώσουμε ότι όπως εξήγησε η κα Μπίκου, «από την 1 Ιανουαρίου 2022- 30 Σεπτεμβρίου 2022, πέρασαν από τον ΣΟΨΥ περίπου 2.000 άνθρωποι. Οι 1.800 είναι από την κοινότητα. Μπορεί κάποιος άνθρωπος που δεν έχει χρόνιο ψυχιατρικό πρόβλημα να ζητήσει βοήθεια ή συμβουλή (δωρεάν) σε κάποια στιγμή της ζωής. Είχαμε 250 νέα άτομα νέες περιπτώσεις ανηλίκων που πήγαν στον παιδοψυχίατρο. Οι υπόλοιποι ήταν ενήλικες που έκαναν χρήση ψυχιατρικής εκτίμησης και ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης μέσω των ψυχολόγων μας και των κοινωνικών λειτουργών μας». {πηγή}
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.