Παραχώρηση εγκαταστάσεων Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου σε ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Υπεγράφη πρόσφατα η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου από την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. στον Δήμο Πύργου, από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου και τον Γενικό Γραμματέα της ΚοινΣΕπ «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργο Σαραντόπουλο, στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Παρόντες στην υπογραφή της παραχώρησης ήταν ο Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

H πολύμηνη και εντατική συλλογική προσπάθεια του Δήμου Πύργου απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε το επόμενο βήμα να είναι η ολοκληρωμένη ανάδειξη του χώρου, με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει: «Μετά από πολύμηνη προσπάθεια συνεργασίας με την ΓΑΙΑΟΣΕ και με την καθοριστική συμβολή του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΚοινΣΕπ στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Πύργου, με σκοπό την ανάδειξη του εναλλακτικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού. Πιστεύουμε ότι ο Σταθμός στο Ανεμοχώρι και ο ευρύτερος χώρος εκτός από ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο, έχει έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που μπορεί να πάρει ζωντάνια, να δημιουργήσει μια κυψέλη πολιτισμού με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο.

Θέλω να συγχαρώ τους κατοίκους του Ανεμοχωρίου για την πρωτοβουλία που είχαν, και ιδίως τον κ. Γιώργο Σαραντόπουλο που ήταν μεταξύ των φιλόδοξων κατοίκων της περιοχής, τον βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο που βοήθησε καθοριστικά, αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ώστε να προχωρήσουμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου».

Ανδρέας Νικολακόπουλος: “Άνοιξε ο δρόμος για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής”

“Η συνεργασία απέφερε καρπούς και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και ανάδειξη ενός σημαντικού κτίσματος και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε τεθεί, παρουσία και του κ. Νικολακόπουλου, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ και η συντονισμένη προσπάθεια είχε αποτέλεσμα, το οποίο και επισφραγίστηκε με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, με τον Ηλείο κοινοβουλευτικό να επισημαίνει: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, ήταν κάτι που το είχαμε διεκδικήσει συντονισμένα και εκτός από την διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και συγκεκριμένα τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Περικλή Νικολάου, θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, καθώς και τον Γ.Γ. της ΚοινΣΕπ ‘Ανιγριάδες’ κ. Γιώργο Σαραντόπουλο, τα μέλη του Συλλόγου και τον πρόεδρο του Ανεμοχωρίου κ. Χρήστο Μπουλαλά, για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Ένας σταθμός που είχε μείνει αναξιοποίητος για πολλά χρόνια θα αναδειχθεί και αυτό θα σηματοδοτήσει και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής».