Παρουσία Αντωνοπούλου το συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία στην Ιταλία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), που διοργανώνει στη Ρώμη η Διεθνής Ομάδα Δράσης του ΟΗΕ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, συμμετέχει σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο συνέδριο, διεθνείς οργανισμοί, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και κοινωνικοί φορείς, θα συζητήσουν τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας τους στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ατζέντας του ΟΗΕ «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030», για την οποία η ΚΑΛΟ θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

«Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της διεθνούς προσπάθειας. Ο νέος νόμος για την ΚΑΛΟ, που ψηφίστηκε πρόσφατα με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, αποτελεί την έμπρακτη προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στη χώρα μας» δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ