Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Η πρόσκληση αφορά στον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, την παροχή της σχετικής κατάρτισης και την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν και έχει ως στόχο να δώσει στους εργαζομένους πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες επί του επαγγέλματός τους, με άμεση και θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους ικανότητα. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και η εμβέλεια της εφαρμογής της αφορά στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Οι ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι που προέρχονται κατά προτεραιότητα από τους εννέα στρατηγικούς τομείς του νέου ΕΣΠΑ: αγροδιατροφή-βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, υλικά-κατασκευές, υγεία.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Η πρόσκληση εντάσσεται στη συνολικότερη αναπτυξιακή στρατηγική που η κυβέρνησή μας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μεθοδικά. Έρχεται σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης παρέμβασης με τα Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων για τις Επιχειρήσεις και εκδίδεται σε συνδυασμό με την πρόσκληση για την παροχή επιμόρφωσης, κατάρτισης και μετεκπαίδευσης στους ανέργους ναυτικούς, ύψους 21 εκατ. ευρώ. Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες μείζονες παρεμβάσεις ενίσχυσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων.
Στο σχεδιασμό της πρόσκλησης ξεχωρίζουν τρεις καινοτομίες στη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διασφαλίζουν κρίσιμα στοιχεία της και αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα του παρελθόντος:
• Η πρόβλεψη να επιτρέπεται σε κάθε δυνητικό δικαιούχο να υποβάλει μια και μοναδική πρόταση, εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείρισή τους και αποτρέπει φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης των σχετικών δράσεων και προσπάθειες άσκησης αθέμιτης επιρροής.
• Η πρόβλεψη για υποχρεωτική σύνδεση κάθε δράσης παροχής κατάρτισης με την τελική πιστοποίηση του εργαζομένου, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης φυσικών προσώπων, διασφαλίζει ότι θα αποφευχθούν περιπτώσεις εικονικής ή πλημμελούς κατάρτισης που σημειώθηκαν σε ευρεία κλίμακα στο παρελθόν.
• Η πρόβλεψη να στηρίζονται οι προτάσεις σε τεκμηριωμένη διάγνωση των αναγκών των εργαζομένων στον στρατηγικό τομέα που αφορούν, προδιαγράφει στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προσχηματικές δράσεις χωρίς αντίκρισμα στις επαγγελματικές δεξιότητες των ωφελουμένων».
Δείτε την πρόσκληση στο espa.gr εδώ και στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.