Σε λίγο ζωντανή εικόνα από την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην σελίδα μας στο FaceBook με συνεχή κάλυψη

Από 1 έως 3 Νοεμβρίου διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ και την Ειδική Γραμματεία ΚΑΛΟ, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σκοπός της Έκθεσης είναι να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΚΑΛΟ στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ.

Στην έκθεση συμμετέχουν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, όπως εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση, ενημέρωση, υγεία, αγροδιατροφικός τομέας, μεταποίηση, περιβάλλον κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παράλληλα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, εργαστήρια, ενημερώσεις από το υπουργείο Εργασίας και συζητήσεις σχετικά με τη φιλοσοφία και τις προοπτικές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ετήσια έκθεση ΚΑΛΟ αλλά και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημειώνεται ότι η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας είναι ένας από τους βασικούς άξονες παρεμβάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» αλλά και όλων τα Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Το ΕΚΤ υποστηρίζει ενεργά την ίδρυση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.