Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Συνέδριο για την καινοτομία και την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσία της Υπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένεια ς κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί να έρθει από μικρή ηλικία και να αποδώσει επιχειρηματικά . «Με εντυπωσίασε το campus” είπε αναφερόμενη καις τις εστίες που θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ . Στο Πανεπιστήμιο όπως είπε συνδυάζεται η ποιότητα σπουδών συνάμα με ένα περιβάλλον που περιποιεί τιμή στις προσπάθειες των παιδιών και των οικογενειών τους .
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι μία από τις πέντε βασικές προτεραιότητες όπως είπε για να βρει κίνητρο ένας νέος άνθρωπος μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό , το οποίο έδωσε απογοητευτικά νούμερα στη Δυτική Μακεδονία .Όταν μιλάμε για ΚΟΙΝΣΕΠ μιλάμε για απασχόληση νέων ανθρώπων. «38 συνεταιριστικοί φορείς με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα με 251 μέλη υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία με ηλικιακή ποικιλία αλλά και άτομα ευαλωτότητας, Ρομά ή άτομα με αναπηρία. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν σύμμαχο κατά της εγκατάλειψης τη υπαίθρου ειδικά στη Δυτική Μακεδονία. Βάζουμε μπροστά ένα ειδικό ΕΣΠΑ 25 εκ για την κοινωνική οικονομία , θέλουμε περισσότερους νέους, γυναίκες, άτομα με αναπηρία να ξεκινήσουν μια κοινωνική επιχείρηση».
Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι δημιουργείται /ένα πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία , μια από τα προτεραιότητες του ταμείου συνοχής Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε όλη την Ευρώπη τόνισε ο Στάθης Κωνσταντινίδης, υπουργός ΥΜΑΘ .Ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη , μετρά 1600 φορείς σε όλη την Ελλάδα , είναι ένα σημαντικό πεδίο δράσης . «Είναι το πεδίο για αυτούς που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους συμμετέχοντας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν θέλουμε μόνο επενδύσεις , αλλά αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και καλά αμειβόμενές θέσεις .Θέλουμε ανάπτυξη συμπεριληπτική που να περιλαμβάνει όλους τους πολίτες».
Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Θεοδουλίδης μίλησε για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς , έναν καίριο τομέα κοινωνικής ανάπτυξης που διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο στην οικονομία ειδικά σε περιόδους κρίσης ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου το μάθημα επιλογής κοινωνικής οικονομίας και συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, ενώ είναι υπό ίδρυση η πρώτη κοινωνική νεοφυής επιχείρηση για επαναχρησιμοποίηση ρούχων και βιβλίων .
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες προς τη μορφή των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ενός τρίτου τομέα της οικονομίας που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας .
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.