Στήριξη στις πτωχευμένες επιχειρήσεις μέσω των κοινωνικών συνεταιρισμών αποφάσισε το ΚΥΣΚΟΙΠ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Στην διαμόρφωση του πλαισίου με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την επαναλειτουργία των πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος αποτελεί η ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της ανάπτυξης και κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση αυτή θα διαδραματίσει το υπουργείο Εργασίας, με το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. να εξουσιοδοτεί την αναπληρώτρια υπουργό, Ράνια Αντωνοπούλου, για την προετοιμασία του νέου νομικού πλαισίου.

Στην ίδια συνεδρίαση διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες που προκύπτουν από τη δημιουργία ενός νέου Συστήματος Προμηθειών Υγείας που θα δώσει την δυνατήτα στην εξοικονόμηση των πόρων (έως και 25% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) όσο και από την αντίστοιχη της αναβάθμισης των λειτουργιών του.

Για τον λόγο αυτό εγκρίθηκε η σχετική εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αλλαγών.

Στρατηγικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός Συστήματος που θα είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, οικονομικά εξορθολογισμένο, με προτυποποιημένες και διαφανείς διαδικασίες, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας.