Συνεταιρισμος αναλαμβανει καθαριοτητα και πρασινο


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Εναλλακτικές μεθόδους για την συντήρηση υποδομών σε γειτονιές της πόλης ξεκινάει να χρησιμοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. Ο λόγος για τον θεσμό της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, γνωστής πλέον και ως ΚΟΙΝΣΕΠ.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αστικό συνεταιρισμό, τον οποίο αποτελεί συνήθως μία ομάδα ανθρώπων που κατέχουν συνεταιριστικές μερίδες. Αυτή η ομάδα συνάπτει με έναν δημόσιο φορέα, εν προκειμένω το Δήμο Καλαμάτας, προγραμματική σύμβαση με σκοπό την παροχή είτε κοινωνικών, είτε τεχνικών υπηρεσιών. Ο φορέας από την πλευρά του διαθέτει στην ΚΟΙΝΣΕΠ τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια των υλικών, αλλά και για τα μεροκάματα των ατόμων που θα απασχοληθούν.

Χθες μάλιστα στην Καλαμάτα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Συμπαράσταση στη Δυτική Γειτονιά Αγίας Τριάδος” από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο. Η σύμβαση αποσκοπεί στην υλοποίηση της δράσης: “Καθαρισμοί και συντηρήσεις περιοχής Αγίας Τριάδος στη Δυτική Γειτονιά” και η ομάδα των πολιτών που στελεχώνει την ΚΟΙΝΣΕΠ επελέγη κατόπιν συνεργασίας του δήμου με το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδος.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι τη συγκεκριμένη περιοχή “θα την ομορφύνουμε”, μιλώντας εξ ονόματος των μελών της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι: καθαρισμός χώρων από απορρίμματα με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, συντήρηση χλοοταπήτων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ, καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, κοπή αναβλαστημάτων – κλαδέματα με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ, καθαρισμός και ασβέστωμα κρασπέδων με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ και ελαιοχρωματισμοί με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ. Το σύνολο των εργασιών αντιστοιχεί σε 13.000 ευρώ.

http://www.eleftheriaonline.gr

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep