FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΔεν έχει σημασία ποιος είναι ο στόχος σας, στην προετοιμασία κρύβεται η επιτυχία.Έτσι, πριν μπείτε στην διαδικασία να βρείτε χρηματοδότηση από έναν επενδυτή, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αυξηθούν οι πιθανότητες να πάρετε το “ζεστό χρήμα”
Αυτά τα βήματα σας βοηθούν να διευκρινίσετε τι θέλετε να κάνετε με την επιχείρησή σας, αλλά και να καταλάβετε τι τύπο επενδυτών ψάχνετε, σύμφωνα με το Forbes.
Δείτε τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
 
1) Παρουσιάστε μια επιχείρηση και όχι απλά μια ιδέα
Οι επενδυτές ακούν ιδέες σε καθημερινή βάση. Παρόλο κάποιες μπορεί να ακούγονται πολύ καλές, στην πράξη μπορεί να μην είναι βιώσιμες. Ακόμα και αν ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι απλό δεν είναι αρκετό για να προσελκύσει έναν επενδυτή.
Πρέπει να είστε μια επιχείρηση με ένα μοντέλο που κλιμακώνεται, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που να μπορεί να σταθεί από μόνη της. Αλλά ακόμα και τότε, πρέπει ακόμα να μπορείτε να αποδείξετε ότι ξέρετε τι κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια επαγγελματική προυπηρεσία πριν αναζητήσετε επενδυτες. Με αυτν τον τρόπο θα είστε σε θέση να παρουσιάσετε τον τρόπο που χειριστήκατε τα εμπόδια και τις ευκαιρίες στην πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας.
 
2) Παρουσιάστε τα έσοδα
Ακόμα κι αν δεν είναι πολλά, θα είστε σε θέση να δείξετε ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να τονώσετε το ενδιαφέρον του κάθε επενδυτή. Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι δεν επιδιώκετε απλά μετρητά για να κρατήσετε την επιχείρηση ανοικτή, αλλά ότι η χρηματοδότηση είναι πραγματικά για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Γι αυτό τον λόγο σιγουρέψτε ότι δεν φαίνεστε ότι είστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Για να αυξήσετε τα λίγα έσοδα πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση επενδυτών, υιοθετήστε δημιουργικές στρατηγικές για να μεγαλώσετε την επιχείρηση όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς οικονομική βοήθεια.
3) Ξέρετε τι χρειάζεστε και τι θέλετε
Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για επενδυτές βεβαιωθείτε ότι ξέρετε ακριβώς τι θέλετε. Θέλετε κεφάλαιο για εξοπλισμό; Θέλετε κάποιο καλό σύμβουλο; Με ποιο τρόπο θέλετε να εμπλέκεται ο επενδυτής στην επιχείρηση σας; Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις και γνωρίζοντας τις απαντήσεις είναι θα είστε σε θέση να αναζητήσετε επενδύσεις με πιθανότητες επιτυχίας.
4) Κάνετε την έρευνά σας
Αφού ξέρετε τι θέλετε και τι χρειάζεστε από τον επενδυτή, ήρθε η ώρα να κάνετε την αρχική έρευνα σχετικά με το είδος του επενδυτή που ψάχνετε και ποιοι επενδυτές είναι αυτοί. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επενδυτές να σας ερευνούν ήδη – μέσω της ιστοσελίδας σας, των κοινωνικών δικτύων. Να παρακολουθείτε επενδυτικά σεμινάρια,να συμμετέχετε σε συνέδρια και εκδηλώσεις δικτύωσης για να κάνετε γνωριμίες. Έτσι θα είστε σε θέση να ξέρετε περισσότερα σχετικά με το ποιος θέλετε να συνεργαστεί μαζί σας.
5) Ανάπτυξη Στρατηγικής και Όραματος
Παρόλο που οι προηγούμενες συμβουλές επικεντρώνονται στο παρόν, θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να συζητήσετε το μέλλον της επιχείρησης σας λετομερώς με τους επίδοξους επενδυτές. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να διατυπώνεται στρατηγικούς στόχους σας για την επιχείρηση σας, καθώς και το συνολικό όραμα για την εταιρεία. Για παράδειγμα, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται η επιχείρηση;Έχετε σκοπό να αναζητήσετε συνεργάτες για νέα προϊόντα και υπηρεσίες; Αυτά θα πρέπει να είναι στο μυαλό σας , αφού οι στόχοι είναι η κινητήρια δύναμη για μια επιχείρηση.
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017