FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΤο τεράστιο αναποδογυρισμένο βαρέλι, που για έξι μήνες θα βρίσκεται στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού, είναι η πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη που έγινε από την ομάδα «Thessaloniki Next2U», μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που διατηρεί τον εθελοντικό της χαρακτήρα και εντάσσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ (με την επωνυμία «Think Tank») στις δράσεις της, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του αστικού ακτιβισμού, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 26χρονος Δημήτρης Θεοδωράκος, ένας εκ των τριών ατόμων που «τρέχουν» το συγκεκριμένο έργο.

Οι άλλοι δύο συνεργάτες του κ. Θεοδωράκου είναι ο 25χρονος Βαγγέλης Κοκκοτζής και η 29χρονη Ιωάννα Καρυπίδου, που με μεράκι και θέληση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο «έτρεξαν» το συγκεκριμένο έργο για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής βιβλιοθήκης.

«Φιλοσοφία μας είναι να παίρνει κάποιος ένα βιβλίο και να αφήνει ένα άλλο» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκος.

Όσο για το πώς ξεκίνησε όλη αυτή η δράση, ο κ. Θεοδωράκος σημείωσε ότι η ομάδα Thessaloniki Next2U έλαβε μέρος στο 3ο FEAST Thessaloniki που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και καταθέτοντας αυτή την πρόταση κέρδισε το πρώτο βραβείο. Από εκεί και έπειτα, ο χρόνος «έτρεχε», μαζί με τον ενθουσιασμό και την εργασία της ομάδας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Το πρωτοποριακό και καινοτόμο σχήμα της βιβλιοθήκης που θα μείνει για έξι μήνες στον πρώτο προβλήτα, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκος, πηγάζει από την παραχώρηση σχεδίων και συμβουλευτικής που παρείχε ένα γραφείο από τη Νέα Υόρκη, με τους οποίους η ομάδα είχε επαφή.

Ο σκελετός της βιβλιοθήκης αποτελείται από τέσσερα ξύλινα «πόδια» και η «οροφή» της είναι μια δεξαμενή,(εξ’ ου και το όνομα της δράσης: «think tank»), «ένας κάδος που χρησιμοποιούν οι οινοπαραγωγοί για την αποθήκευση σταφυλιών».

Για τους έξι μήνες που η βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στον πρώτο προβλήτα, η ομάδα έχει αναλάβει τον εφοδιασμό της με βιβλία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Όσοι την αντικρίσουν για πρώτη φορά, ενδεχομένως να εκπλαγούν από το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και συνολικά την κατασκευή της. Μάλιστα, διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι ότι η κατασκευή προκαλεί έκπληξη και απορία για το τι μπορεί να είναι. Μόλις, όμως, ξεπεραστούν οι αρχικές επιφυλάξεις και φόβοι και μπει κάποιος στο… βαρέλι – βιβλιοθήκη, διαπιστώνει πως τριγύρω του βρίσκονται βιβλία. Η βιβλιοθήκη έχει δύο σειρές από ράφια που εφάπτονται κυκλικά της δεξαμενής, βιβλία συγγραφέων όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά.

«Για πρώτη φορά είχαμε χορηγία (βιβλίων) από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Θεοδωράκος.

Εκτός της πρώτης βιβλιοθήκης που στήθηκε στο λιμάνι, η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς και για την τοποθέτηση μιας ακόμη, στο κέντρο της πόλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017