Τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΤο να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση είναι οπωσδήποτε μια ενέργεια που ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μία τέτοια απόφαση πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας δέκα ερωτήσεις:

1. Μήπως απλά βαριέστε στη δουλειά σας; Πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν στ’αλήθεια να γίνουν επιχειρηματίες, απλά δυσανασχετούν στην υπάρχουσα εργασία τους.

2. Ποιά θα είναι η καινούρια καθημερινή ρουτίνα σας; Υπάρχει πάντα ο πειρασμός όταν είστε εργοδότες του εαυτού σας να μην είστε τόσο παραγωγικοί όσο θα έπρεπε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθείτε και αποφασίστε να δουλεύετε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα με έναν υπάλληλο.

3. Πώς θα συγκεντρώσετε τα κεφάλαια για να κρατήσετε ζωντανή την επιχείρησή σας;Δεδομένου του οτι η επιχείρησή σας μπορεί να μην είναι επικερδής για αρκετά χρόνια, πρέπει να είστε σίγουροι οτι θα έχετε τους πόρους για να ζείτε εσείς και η οικογένειά σας έως τότε.

4.Έχετε συνυπολογίσει όλους τους κινδύνους και όλα τα κόστη; Πολύ σπάνια κάποιος που ξεκινάει μία νέα εταιρεία μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσο θα του στοιχίσει. Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

5. Είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε διαφορετικούς ρόλους; Θα κληθείτε ως επικεφαλής σε μία επιχείρηση να αναλάβετε ο ίδιος πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Φροντίστε να είστε σίγουρος οτι τα νέα σας καθήκοντα δε θα σας εξουθενώσουν.

6. Ποιά είναι τα δυνατά και ποιά τα αδύνατα σημεία σας; Χρειάζετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ωστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

7. Ποιοί θα είναι οι μελλοντικοί σας πελάτες και ανταγωνιστές;

8. Είναι έτοιμο το δίκτυο προστασίας σας; Η οικογένειά σας πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς θα δημιουργήσει η νέα προσπάθεια.

9.Έχετε εναλλακτικό σχέδιο δράσης; Μια καλή ιδέα θα ήταν να έχετε υπ’όψην κάποια part-time εργασία που θα μπορούσατε να κάνετε αν χρειαζόσασταν άμεσα χρήματα.

10. Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε σχέσεις με το πρώην αφεντικό σας; Ο πρώην εργοδότης σας και οι γνωριμίες του μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητος στη νέα σας προσπάθεια. Φροντίστε να κάνετε ομαλή τη μετάβαση και γι’αυτόν, δηλώνοντας την πρόθεσή σας να παραιτηθείτε αρκετό χρόνο πριν το κάνετε.

Online Φροντιστήριο

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep