Το Νοεμβριο τα βραβεια Social Business Excellence Awards 2014


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο θεσμός των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας / Social Business Excellence Awards 2014 παρουσιάστηκε σήμερα στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου “Επιχειρώντας Αλλιώς” που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

Τα βραβεία θεσμοθετούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριους στόχους την ανάδειξη και επιβράβευση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και αποτελούν μία πρωτοβουλία του British Council και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης/ Enterprise Europe Network- Hellas, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, τελώντας υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, ο θεσμός των βραβείων αποσκοπεί στην παρουσίαση έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν προς όφελος της κοινωνίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Παράλληλα, στοχεύει στη στήριξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας, που συνδυάζει την παραγωγή οικονομικής υπεραξίας με μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο, και στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ των νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, των φορέων καινοτομίας, των θεσμικών φορέων, των μεγάλων επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Βραβεία

Οι κατηγορίες των Social Business Excellence Awards 2014 είναι οι ακόλουθες:

 • i Social Enterprise of the year 2014
 • ii Community Impact Award 2014
 • iii Health & Social Care Social Enterprise 2014
 • iv Green Social Enterprise 2014
 • v Education & Culture Social Enterprise 2014
 • vi Innovation & Technology Social Enterprise 2014
 • vii Social Enterprise Start-up 2014

Τα χρηματικά έπαθλα των βραβείων αθλοθετούνται από επιχειρήσεις και φορείς. Οι νικητές θα έχουν επιπλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης και υποστήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας από τους συνδιοργανωτές που διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο (British Council, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) και δικτύωση με περισσότερες από 54 χώρες διεθνώς (Enterprise Europe Network-Hellas).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων απαρτίζεται από διακεκριμένα πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας, της ιδιωτικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, το χρηματοπιστωτικό τομέα και τις μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Συγκεκριμένα αποτελείται από τους:

Πρόεδρος

 • κα Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΕΠΑΠ & Πρόεδρος Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ

Μέλη

 • Δρ. Κων/νος Γεώρμας, Υπεύθυνος Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
 • Δρ. Παναγιώτης Αλεξάκης, τ. Πρόεδρος του ΧΑΑ, Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών
 • κα Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών του British Council
 • κ. Γιάννης Λυμβαίος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚαμεΑ)
 • κ. Βασίλης Κάτσος, Πρόεδρος ΔΣ της Φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen S.A., Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ)
 • κ. Παντελής Κούκος, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ), Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων TEC A.E.
 • κ. Γιώργος Τούλας, Δημοσιογράφος & Ιδρυτής – Συντονιστής του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς»

Επιστημονική Συνεργάτιδα της Επιτροπής

 • Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Στα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών προσώπων ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και από διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων οι νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, το Περιβάλλον, οι υπηρεσίες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Παιδιών, ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός κ.λ.π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στο www.social-business-awards.gr από τις 9 Ιουνίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο 2ο Συνέδριο “Επιχειρώντας Αλλιώς” που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2014 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 1ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με θέμα “Οι κοινωνικές επιχειρήσεις ως εργαλείο ανάπτυξης” πραγματοποιήθηκε το 2013 με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος νέων κοινωνικών (και μη) επιχειρηματιών και επιστημόνων. Το 2ο συνέδριο “Επιχειρώντας Αλλιώς 2014” έχει ως κεντρική θεματολογία τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

http://www.social-business-awards.gr


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.