Το προφίλ του κοινωνικού επιχειρηματία


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες δεν είναι οι πολίτες που περιμένουν τη θετική αλλαγή να συμβεί, αλλά εκείνοι που την φέρνουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να κρύβει μέσα του έναν κοινωνικό επιχειρηματία: ένας νέος, ένας φοιτητής, μία ομάδα πολιτών που θέλει να αντιμετωπίσει ένα τοπικό πρόβλημα, ένας εργαζόμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα που θέλει να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, μία ευπαθής κοινωνικά ομάδα, ένας συνταξιούχος, ένας άνεργος. Ο καθένας που τολμά να επιχειρήσει δημιουργώντας επαγγελματικές ευκαιρίες για τον ίδιο και τους άλλους, έχοντας στο επίκεντρο των δράσεών του τον άνθρωπο, τον πλανήτη, αλλά και το κέρδος, είναι ένας εν δυνάμει κοινωνικός επιχειρηματίας.

images

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού επιχειρηματία;

Ένας κοινωνικός επιχειρηματίας δίνει έμφαση στην αλλαγή μίας δεδομένης κοινωνικής κατάστασης, προσδιορίζοντας τις ανάγκες και δίνοντας πρακτικές λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα. Συνδυάζοντας την καινοτομία και την επινοητικότητα με τις ευκαιρίες της αγοράς ο κοινωνικός επιχειρηματίας φροντίζει να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα απασχόλησής του.

Ως ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλάβει το ρίσκο μίας πρωτοβουλίας, ο κοινωνικός επιχειρηματίας προχωρά συχνά στην εφαρμογή των ιδεών του χωρίς να έχει καλύψει πάντα εκ των προτέρων όλους τους απαραίτητους πόρους.

Ένας κοινωνικός επιχειρηματίας χαρακτηρίζεται από μία υγιή ενεργητικότητα, παρακολουθεί και αξιολογεί τα αποτελέσματα των δράσεών του, ενώ μένει πάντα προσκολλημένος στο στόχο του, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

πηγή

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep