Το Facebook προσφέρει 100 εκατ. δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την Κρίση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το Facebook ξεκινά ένα πρόγραμμα 100 εκατ. δολαρίων με στόχο να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις που επηρεάζονται καθώς οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Σε δημοσίευση στο blog του, το Facebook αναφέρει: “«Γνωρίζουμε ότι η επιχείρησή σας μπορεί να βιώνει προβλήματα που προκύπτουν από την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19. Έχουμε ακούσει ότι μια μικρή οικονομική υποστήριξη μπορεί να διαρκέσει πολύ, γι ‘αυτό προσφέρουμε 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και πιστώσεις διαφημίσεων για να βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής”.

Το Facebook δήλωσε ότι οι επιχορηγήσεις θα δοθούν σε (έως) 30.000 επιλέξιμες μικρές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση θα λάβει κατά μέσο όρο 3.333 δολάρια ανά επιχείρηση. Ένα τέτοιο ποσό μπορεί να βοηθήσει μια μικρή επιχείρηση που αντιμετωπίζει μια απότομη πτώση στις πωλήσεις, ενώ για το Facebook είναι μηδαμινό. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε έσοδα 21,08 δις μόνο το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Το Facebook θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις τις ερχόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με το ενοίκιο και το λειτουργικό κόστος, τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού και άλλα έξοδα. {βάλτε το επαγγελματικό σας mail εδώ για ενημέρωση στην συνέχεια}