Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


Φροντιστήρια: Συμψηφίζεται η ετήσια άδεια με τις διακοπές Χριστουγέννων;


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΕίναι πολύ συχνό το ερώτημα, που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος σχετικά με το αν επιτρέπεται οι ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων να θεωρηθούν ως μέρος της ετήσιας άδειας.

Το ερώτημα, βέβαια, οφείλεται και στο γεγονός ότι θα πρέπει μέχρι το τέλους του χρόνου πρέπει να γίνει εκκαθάριση της ετήσιας άδειας, οπότε πολλοί ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών θα ήθελαν να συμψηφίσουν τις ημέρες αυτές.

Να θυμίζουμε ότι ο Ν. 4415/2016, με το άρθρο 30, αναφέρει ότι κατά τις ημέρες αργιών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους κατά τις Κυριακές και τις διακοπές, οι αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας διευκρινίζει ότι ως ημέρες διακοπών για τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, σύμφωνα με την ΥΑ Δ5/5500/4.11.1983, καθορίζονται οι ημέρες των Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου και του Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά. Εξάλλου, η εφαρμογή της παραπάνω ΥΑ επεκτάθηκε και στα φροντιστήρια με την ΥΑ Δ5/3239/1.6.1989.

Προσοχή, λοιπόν, γιατί σύμφωνα με τον Α.Ν. 539/45 «Περί χορηγήσεως κατ’ έτος εις τους μισθωτούς αδειών μετ’ αποδοχών» και συγκεκριμένα με το άρθρο 2 παρ. 3 δεν περιλαμβάνονται εις την ετήσιαν άδειαν μετ’ αποδοχών αι επίσημοι ή αι κατά έθιμον εορτάσιμοι ημέραι.

https://www.oenet.gr

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!