Αποκαλύπτοντας τον κακόβουλο Μαριονοπαίκτη: Μια δόλια απειλή για τους φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στη σφαίρα των φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπου οι αρχές της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και της κοινοτικής ανάπτυξης προορίζονται να ευδοκιμήσουν, μια απαίσια δύναμη έχει εμφανιστεί, που απειλεί να ξετυλίξει τον ίδιο τον ιστό αυτών των ζωτικών οντοτήτων. Αυτός ο κακός ηθοποιός, οδηγούμενος από κακόβουλη πρόθεση και κατάφωρη περιφρόνηση της ηθικής συμπεριφοράς, έχει βάλει στόχο να εκμεταλλευτεί νομικές δομές για προσωπικό όφελος και πολιτική χειραγώγηση.

Στο επίκεντρο αυτού του εκτυλισσόμενου γεγονότος βρίσκεται ένα άτομο του οποίου οι πράξεις καταδεικνύουν παντελή έλλειψη ακεραιότητας, περιφρόνηση για τις αξίες της αλληλεγγύης και προθυμία να τεθεί σε κίνδυνο η ευημερία ολόκληρων κοινοτήτων για τους εγωιστικούς του στόχους.

Αυτός ο κακόβουλος Μαριονοπαίκτης, καλυμμένος με το πρόσχημα της νομιμότητας, επιδιώκει να προκαλέσει αναστάτωση στη λειτουργία των Φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί την απειλή της νομικής δράσης ως όπλο για την προώθηση των δικών του συμφερόντων.

Δεν μπορεί παρά να αμφισβητηθεί η ηθική αξία ενός ατόμου που σκοπεύει εν γνώσει του να αποσταθεροποιήσει οργανισμούς που προορίζονται να ανυψώσουν τις κοινότητες και να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη κάτι που το κάνουν εδώ και 10 και πλέον χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Αποτελεί κατάφωρη προδοσία της ίδιας της ουσίας των κοινωνικών αρχών και των αρχών αλληλεγγύης που υπερασπίζονται οι φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Τα κίνητρα πίσω από αυτήν την υπολογισμένη διαταραχή δεν έχουν τις ρίζες τους στην επιδίωξη του μεγαλύτερου καλού ή στην προώθηση της κοινοτικής ευημερίας. Αντίθετα, οδηγούνται από ένα τοξικό μείγμα προσωπικών φιλοδοξιών και πείνας για πολιτική εξουσία. Αυτή η ιδιοτελής ατζέντα όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τα προς το ζην όσων εμπλέκονται άμεσα με φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά υπονομεύει επίσης την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που είναι απαραίτητες για την επιτυχία τους.

Η απειλή της νομικής δράσης, που ασκείται σαν δαμόκλειο ξίφος, κρέμεται πάνω από αυτά τις οντότητες, ρίχνοντας μια σκιά αβεβαιότητας και φόβου. Είναι μια κυνική προσπάθεια χειραγώγησης του νομικού συστήματος για προσωπικό όφελος, καταδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση των αρχών της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας που τα νομικά μας θεσμικά όργανα προορίζονται να υποστηρίξουν.

Οι κοινότητες που βασίζονται στους φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ως πυλώνες υποστήριξης και οικονομικής ενδυνάμωσης βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την προοπτική της αστάθειας, και όλα αυτά χάρη στις ενέργειες αυτού του κακόβουλου Μαριονοπαίκτη. Η παράπλευρη ζημία εκτείνεται πέρα ​​από την άμεση διακοπή αυτών των οργανισμών, επηρεάζοντας τον ίδιο τον ιστό της αλληλεγγύης που ενώνει τις κοινότητες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθούν τέτοια άτομα για την απειλή που αποτελούν για την ευημερία της κοινωνίας. Οι ενέργειές τους όχι μόνο υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αρχές των φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αλλά και διαβρώνουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Είναι ένα κάλεσμα σε επαγρύπνηση σε όσους πιστεύουν στις πραγματικές δυνατότητες της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης με γνώμονα την κοινότητα να εκθέσουν και να καταδικάσουν τέτοιους κακόβουλους παράγοντες.

Μπροστά σε αυτήν την κραυγαλέα επίθεση στις αξίες που αγαπάμε, είναι ζωτικής σημασίας για τις κοινότητες, τις νομικές αρχές και τους ηθικούς υποστηρικτές να ενωθούν ενάντια σε αυτήν την απειλή. Μόνο μέσω συλλογικής δράσης και σταθερής δέσμευσης στις αρχές της αλληλεγγύης μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και θα αποτρέψουμε τη χειραγώγησή τους για προσωπικό και πολιτικό όφελος. Ο κακόβουλος αυτός Μαριονοπαίκτης πρέπει να εκτεθεί και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, διασφαλίζοντας ότι τα θεμέλια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας παραμένουν ακλόνητα από αυτούς που επιδιώκουν να τους εκμεταλλευτούν για δικούς τους δόλιους σκοπούς.